26 Eylül 2019 04:34

Uluslararası Olof Palme Merkezi’den Türkiye’ye Canan Kaftancıoğlu tepkisi

Uluslararası Olof Palme Merkezi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Hakan Kaya/DHA

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Uluslararası Olof Palme Merkezi, 6 yıl önce attığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

”Demokrasiye inanç nedeniyle 10 yıl hapis cezası” başlıklı bir basın açıklaması yapan Olof Palme Merkezi Başkanı Annna Sundström, ”Türkiyeli yoldaşlarımızla ilişkilerimiz oldukça önemli. Demokratik hak ve özgürlükler tehdit edildiğinde işçi sınıfı hareketi sesini yükseltmelidir” dedi.

23 Haziran günü İstanbul’da yapılacak yerel seçimler öncesi mayıs ayında İstanbul’u ziyaret ettiğini ve Kaftancıoğlu’yla görüştüğünü hatırlatan Sundström, ”Sosyal demokrat muhalefet tarihi önemli bir zafere doğru gidiyordu. Canan Kaftancıoğlu’yla görüştüğümde azmi, demokrasiye inancı ve adalet için verdiği mücadelesi gözlerinden okunuyordu. Bundan dolayı 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dış dünya tepki göstermekte gecikmemeli” dedi.

Kaftancıoğlu’nun Türkiye’deki iki kardeş partilerinden biri olan CHP’nin yöneticisi olduğunu hatırlatan Sundström, açıklamasının devamında Demirtaş’a yapılan hukuksuzluklara şu ifadelerle dikkat çekti: ”HDP’nin lideri Selahattin Demirtaş 2016 yılından beri cezaevinde. Eylül ayının başlarında bazı suçlamalardan beraat etti ve pek çok kişi serbest bırakılacağına inandı. Ama diğer suçlamalar, yeni suçlamalar geldi.”

"Olof Palme Merkezi’nin Türkiye’deki çalışmalarından memnuniyet ve onur duyuyorum" diyen Sundström "Biz Romanların hakları için çalışan bir dernek ve Türkiye’nin Kürdistan bölgesinde insan hakları ihlallerini izleyen bir dernekle birlikte çalışıyoruz. Mariaberg Yüksek Okulu ile birlikte kadınlara yönelik şiddete karşı bir proje gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de kamplarda yaşayan Suriyeli kadın ve genç kızların koşullarının iyileştirilmesine çalışıyoruz" dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini vuran sanığa 23 yıl hapis istemi

SONRAKİ HABER

Asgari ücret karın bile doyurmuyor: Açlık sınırı 2 bin 65 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...