26 Eylül 2019 04:23

Gazi’de polislerce öldürülen iki gencin davasına devam edildi

İstanbul Sultangazi'de polis tarafından ateş sonucu 2 gencin öldürülmesi; 3 gencin de yaralanmasına ilişkin davaya devam edildi. Duruşma görüntü ve video kayıtlarının beklenmesi için ertelendi.

Fotoğraflar Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul'un Facebook hesaplarından alınmıştır

Paylaş

İstanbul Sultangazi’ye bağlı Gazi Mahallesinde Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un polis kurşunuyla öldürülmesi ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin davaya devam edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya hayatını kaybeden Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık, Oğuzhan Erkul’un annesi Seyran Erkul, ablası Figen Erkul, olayda ağır yaralan Ramazan Altürk'ün ailesi ve diğer müşteki aileleri ile avukatlar katıldı.

Duruşmada söz alan Av. Meral Hanbayat, “8 Kasım 2018 tarihli ara kararda belirtilen maktullere ilişkin otopsi görüntülerinde hata mevcuttur. Görüntü ve videolar 2018 yılına ait. Doğru otopsi görüntülerinin gönderilmesi konusunda Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi.

Sanık avukatı Tolga Yurdakul ise bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmak üzere mahkemeden süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, maktullere ilişkin doğru görüntü ve video kayıtlarının gönderilmesi hususunda adli tıp kurumuna yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 13 Şubat 2020 saat 09.30’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

14 Nisan 2017’de İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Kent Ormanından araçla çıkan 5 gence polis tarafından ateş açılmıştı. Kent Ormanı çıkışında "dur ihtarına uymadı" iddiasıyla polis aracından ateş açılması sonucu 2 genç hayatını kaybetmiş, 3 genç ise yaralanmıştı. Olayda yaralanan gençler, polise verdikleri ifadelerinde panikledikleri için durmadıklarını ve sonrasında ateş açıldığını belirtmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aliağa'da işe dönmek için mücadele eden belediye işçisi kanserden hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Serhat Albayrak, Evrensel'e 200 bin TL’lik tazminat davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa