26 Eylül 2019 03:05
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2019 07:41

AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın çalışanı Nadira Kadirova'nın ölümünde taciz iddiası

AKP Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova'nın şüpheli ölümü ile ilgili ağabeyi Muhammed Ali Kadirova taciz iddiasında bulundu. Emniyet ise 'şüphe yok' dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal | Fotoğraf: Meclis Tv'den ekran görüntüsü alınmıştır.

Paylaş

Emekli general ve AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde bir yıldır çalışan Özbekistan vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova 23 Eylül'de hayatını kaybetti. Nadira Kadirova'nın AKP'li Ünal'ın ruhsatlı silahı ile yaşamına son verdiği iddiası ölümle ilgili şüphelere neden oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından Kadirova'nın ölümüyle ilgili "intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş" açıklaması yapıldı. Kadirova'nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova ise "Kardeşimin intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum yoktu" dedi ve Kadirova'nın Şirin Ünal tarafından tacize uğradığı iddiasını gündeme taşıdı.

"BEŞ DAKİKA ÖNCE ŞİRİN ÜNAL BENİ ARADI"

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına katılan Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova kardeşinin ölümüyle ile ilgili şüpheleri bulunduğunu belirterek “Olay olmadan 5 dakika önce Şirin Ünal beni aradı, silah kayboldu dedi. Hayırdır inşallah dedim. Şirin Ünal 'kız kardeşin sana mı aldı götürdü' diyecek sandım, o esnada 'Tabancamı almış, odasına kitlenmiş' dedi. O esnada kızı kapıyı çarptı, ses geldi. Hemen taksiye atladım, Çayyolu'na gittim. Olay olmuş, ateş atılmış. 'Hastaneye götürüldü' dedi polisler. Şehir Hastanesi'ne geldim. Doktorlar başınız sağolsun dedi. O anda yıkıldım ben" diye konuştu.

TACİZ İDDİASI: ARKAMDAN SARILMAYA BAŞLADI

Kardeşinin ölümünden önce arkadaşı Leyla ile konuştuğunu söyleyen Muhammed Ali Kadirova, kardeşinin Şirin Ünal'ın tacizini arkadaşına anlattığını söyledi:

"Leyla diye bir arkadaşıyla konuşmuş. Bunu bana kardeşim öldükten sonra söylediler. Kız kardeşim o kadar ağlamış ki, kardeşim gece 2'ye kadar konuşmuş. 'Ne oldu, anlat bana demiş' Leyla. 'Odama girdi, kitledi, arkadamdan sarılmaya başladı diyor, Şirin Ünal Bey' diyor."

Bunun üzerine program sunucusu Atilla Güner, "Doğru mudur bilemiyoruz" yorumunda bulundu.

Konuşmaya devam eden ağabey Kadirova ise, "Evet, o doğru mu bilemiyorum Allah bilir ama telefon konuşması var, Özbek dilinde kayıtlarda vardır, çıkarılabilir. 'Ben abimin gözüne nasıl bakacağım, ben mektup yazarım, evi de yakarım kendimi de öldürüm' demiş Leyla Hanımefendiye." diye belirtti.

"KARDEŞİMİN ÜMİTLERİ VARDI"

"Kardeşimi ben çok iyi tanıyorum, benden başka paylaşabileceği insan yoktu, dostu, abisi, baba olarak her şeyi ben onla paylaşırdım. Herhangi bir sıkıntısı, sorunu yoktu. İlaç kullanacak bir durumu yoktu. Kendini vuracak cesareti yoktu. Bir kız birinin evinde çalışıyor, silahını buluyor, şarjörü takıyor ateş ediyor. Akıl var, mantık var. İmkanı yok yani" diyen Muhammed Ali Kadirova, "Kardeşimin çok ümitleri vardı, Türkiye vatandaşı olacağım, üniversiteyi kazanacağım diyordu. Dershaneye gidiyordu, İngilizce kurslarına gidiyordu. Türkiye'de evleneceğim diyordu, çok ümitleri vardı hayatta" diye konuştu.

Muhammed Ali Kadirova kardeşinin adli tıptaki işlemlerinin milletvekilinin devreye girmesi üzerine hızıyla tamamlandığını belirterek olayla ilgili önemli şüpheleri bulunduğunu dile getirdi.

EMNİYET: ŞÜPHELİ DURUM MÜŞAHEDE EDİLMEMİŞ

Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin açıklama yayımlayan Ankara Emniyet Müdürlüğü ise "Söz konusu intihar olayı Sayın Milletvekilinin, eşi, kızı ve evin diğer yardımcısı ile birlikte ikametinde bulunduğu esnada meydana gelmiştir. Olayın gerçekleşmesine müteakip tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Olay yerinde yapılan teknik ön incelemede intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş, ayrıca müntehirenin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin Kız Öğrenci Yurduna “İffete aykırı hareketlerde bulunmamak” kuralı asıldı

SONRAKİ HABER

Savcılık aylar sonra görüntü istedi Valilik "işkence yok" diyerek göndermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...