26 Eylül 2019 00:55
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2019 05:53

Erdoğan yelkenleri suya indirdi: ABD’nin Türkiye’yi muaf tutmasını bekliyoruz

Türkiye-ABD İş Konseyi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin önümüzdeki süreçte uygulayacağı önlemlerden Türkiye’yi muaf tutmasını istedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “ABD'nin önümüzdeki dönemde almayı planladığı önlemlerden Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz. Zira biz her şeyden önce stratejik ortağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul görüşmeleri için bulunduğu New York'ta Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 10. Türkiye Yatırım Konferansı gala yemeğinde konuştu.

Ticaret savaşlarının gelişmekte olan ülkeler üzerinde tahribat yarattığını söyleyen Erdoğan, “İlişkilerimizde zaman zaman görüş ayrılıkları yaşasak da ortaklığımız bugüne kadar pek çok zorluğun üstesinden gelmiştir. Son dönemde de Türk-Amerikan ilişkilerinin ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık ancak değerli dostum Başkan Trump’la aramızda tesis ettiğimiz yakın diyalog ve iletişim sayesinde, bu sıkıntılı süreci aşıyoruz. Burada öncelikle bir pürüzü gidermemiz gerekiyor. Ticaretini güçlendirmek isteyen ülkeler aralarına engel koymaz. ABD'nin ülkemize karşı uygulamaya koyduğu bazı tedbirleri yeniden değerlendirmesini ve kaldırmasını istiyoruz. Birçok ülkeye getirilen istisnalardan Türkiye de yararlanmalıdır. Ayrıca ABD'nin önümüzdeki dönemde almayı planladığı önlemlerden de Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz. Zira biz her şeyden önce stratejik ortağız” dedi.

Toplantının ardından Fox News kanalında bir programa katılarak soruları yanıtlayan Erdoğan, "Geçen hafta Rus ve İranlı mevkidaşlarınızı ağırladınız. En yakın müttefikleriniz onlar mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

“Burada tabii ülkelerin en yakın ilişki halinde olduğumuz, olmadığımız bu tür bir değerlendirmeyi yapmak yanlış olur. Stratejik ortak olarak bakıldığında ne Rusya ne İran NATO ülkesi. Biz NATO'da ABD ile beraberiz. NATO içerisindeki birlikteliğimiz herhalde bir şeyler anlatıyor olmalı.” (AA)

ÖNCEKİ HABER

Boris Johnson: Yüksek Mahkeme’nin verdiği karar yanlış

SONRAKİ HABER

ABD Savunma Bakanı ve Suudi Veliaht Prens asker sevkiyatını görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...