25 Eylül 2019 16:08

Altın Koza'da “Şehitler” ve “Uzun Zaman Önce”nin galaları gerçekleşti

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'de ,"Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nın finalistleri "Şehitler" ve "Uzun Zaman Önce"nin galaları gerçekleşti.

"Şehitler" filminin afişi

Paylaş

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Köken Ergun’un yönettiği “Şehitler” ve Yönetmen Cihan Sağlam’ın ilk uzun metraj filmi olan “Uzun Zaman Önce”nin galaları gerçekleştirildi.

"ŞEHİTLİK TURİZMİ"NİN ELEŞTİRİSİ  

“Şehitler” filminin festival kapsamındaki galası film ekibinin katılımıyla yapıldı. İki yıl boyunca Gelibolu Yarımadası’nda sayısız şehitlik turlarına katılan Köken Ergun; Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan tur rehberlerinin savaş tasvirlerini, turlara katılanların tepkilerini, devlet kurumları tarafından her gün düzenlenen vatansever tiyatro temsillerini kaydetti ve katılımcılarla röportajlar yaptı. Ayrı kültürlerin ortak bir tarihi nasıl deneyimlediği, yorumladığı ve aktardığına dikkat çeken, Avustralya-Türkiye ortak yapımı “Şehitler”, milliyetçi duyguların "şehitlik turizmi" ile nasıl ayakta tutulduğunu irdeliyor.

"MASUMİYETİ KAYBEDİŞ" ÖYKÜSÜ

Yönetmen Cihan Sağlam’ın ilk uzun metraj filmi olan “Uzun Zaman Önce”nin dünya prömiyeri ve festival galası gerçekleşti. Galaya Reha Özcan, Serdar Orçin, Onur Dikmen, Nihan Okutucu Dengiz ve Ümit Çırak’ın bulunduğu filmin oyuncuları katıldı. Bir “Masumiyeti kaybediş” öyküsü olan film, Anadolu’da şehirleşmeye başlayan bir kasabada yaşayan otoriter bir baba ve gün geçtikçe babalarına dönüşmekten kaçamayan iki kardeşin hikayesini anlatıyor.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te Onur Yürüyüşü'nü engellemek isteyen Nazilere ceza verildi

SONRAKİ HABER

TYS’den 26 Eylül Dil Bayramı kutlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...