25 Eylül 2019 12:47

Direnişteki Cargill işçileri, eylemlerini başka noktalara da taşıyacak

Tek-Gıda-İş 'e üye oldukları için işten atılan ve 527 gündür direnen Cargill işçileri, 1 Ekim'den itibaren Cargill'in müşterisi olan firmaların genel müdürlük binaları önünde de eylem yapacak.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tek-Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan Cargill işçileri, 1 Ekim'den itibaren eylemlerini Cargill şirketinin müşterileri olan Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coco Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi işletmelerin genel müdürlük binalarının önüne taşıyacaklarını duyurdu.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bulunan Cargill Fabrikasında Tek-Gıda-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler, şirketin İstanbul Ataşehir Palladium Tower’da bulunan Genel Merkez binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik kongresi (HDK), Devrimci İşçi Partisi (DİP), Uluslararamı İşçi Dayanışma Derneği (UİD-DER), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Tüm Taşıma İşçileri Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli Sen ve Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (TekGıda-İş) Yönetim Kurulu ile 17 şube başkanı işçilere destek verdi.  Açıklamada “Bizimkisi bir hak hikayesi, mahkeme kararı uygulansın” pankartını açan işçiler, “Biz bu yola baş koyduk geri dönüş yok”, “Kavga bitmedi daha yeni başlıyor” ve “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları attı.

"CARGILL İŞVERENİNİN GERÇEK YÜZÜ"

Açıklama Tekgıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören işçiler adına konuşma yaptı. Bursa Orhangazi İlçesi Göbeç köyü mevkiinde kurulu Cargill şirketinin 20 yıldır faaliyet gösterdiğini söyleyen Ören, Cargill'in de Türkiye’de bulunan birçok yerli ve yabancı şirket gibi işçi düşmanlığı yaptığını ifade etti. İşçilerin işten çıkarılma süreçleri ile sonrasında yaptıkları eylem ve etkinliklere değinen Ören, işçilerin 526 gündür işlerine geri dönme talebinde bulunduklarını ifade etti.

“Cargill işverenlerinin gerçek yüzlerini tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz” diyen Ören, mücadeleye devam edeceklerini belirti. Cargill işverenlerine uyarı yapan Ören, “Siz, yasal bir örgütlemeyi engellemeye çalışırken aslında işçi sınıfını birleştirecek işaret fişeğini yaktınız. Hukuk tanımaz tutumunuz devam ettikçe hem yurt içinde hem yurt dışında yaptığınız hukuksuzlukları ve haksızlıkları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

EYLEMLER CARGILL'İN MÜŞTERİSİ OLAN ŞİRKETLERİN ÖNÜNE TAŞINACAK

İbrahim Ören, “1 Ekim tarihi itibarıyla genel müdürlüğünüz önünde yaptığımız eylemi sizin müşteriniz olan ve sendikamızın örgütlü olduğu Pamir Gıda, Dr. Oetker, Coco Cola, Pepsi-Co, Eti, Mondelez ve Nestle gibi büyük işletmelerin genel müdürlük binaları önüne taşıyacağız”  ifadelerini kullandı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de 8 işçi, amonyak gazından zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...