25 Eylül 2019 08:35

Sokak ortasında öldürülen İTÜ mezunu Halit Ayar için sessiz yürüyüş yapıldı

İstanbul Beyoğlu’da para isteyen saldırganlar tarafından bıçaklanarak öldürülen 23 yaşındaki Halit Ayar için İTÜ’de sessiz yürüyüş yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Beyoğlu’da sokak ortasında öldürülen İTÜ mezunu Halit Ayar için üniversitesinde sessiz yürüyüş düzenlendi. Üniversitenin çeşitli kulüplerinden yüzlerce öğrenci, ailesi, arkadaşları ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ayar için yürüdü. Almanya’da yüksek lisans yapmayı planlayan ve Enka Spor Kulübü’ne bağlı bir yüzücü olan Halit için İTÜ’ye bir de fidan dikildi.

‘SUÇLULAR CEZASIZ KALMAMALI’

Yürüyüş öncesi kısa bir konuşma yapan anne Hanife Ayar, “Adaletten düzgün kararlar vermelerini bekliyoruz. Birden fazla suçu olan insanların iyi halden yararlanarak dışarı çıkıp, insanların canını almasına nasıl göz yumarlar. Çok üzgünüm başkalarına zarar gelmesin, benim oğlum hem bir son hem de bir şeylerin değişmesi için başlangıç olsun. Bu davanın peşini bırakmayacağız. Başkanımıza teşekkür ediyorum en başından beri bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı” dedi.

‘SENİ YAŞATACAĞIZ’

Yürüyüş sonunda fidan dikimi için bir araya gelen kalabalığın verdiği ortak mesaj ise bir daha böyle bir acının yaşanmaması için önlemler alınması yönünde oldu. Törende konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Genç “Ödenen bedellerin ağırlığının karşısında artık bir şeyler yapılmalı. Halit aramızdan ayrılmış olsa da yaşamdaki mücadelesini devam ettireceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özer Akdemir: 1,5 yıl önceki bir paylaşımdan suç uydurma çabası söz konusu

SONRAKİ HABER

HDP'nin "Demokrasi Nöbeti"ne İstanbul'da polis saldırısı, İzmir'de polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...