25 Eylül 2019 07:12

HDP'nin kayyumlara karşı İzmir'de başlattığı "Demokrasi Nöbeti" ile dayanışma çağrısı

HDP kayyumlarlara karşı başlattığı "Demokrasi Nöbeti"'ni İzmir'e de taşıdı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde başlayan nöbet için dayanışma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP İzmir'de "Demokrasi Nöbeti" başlatacaklarını duyurdu. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 15.00'te başlayıp 20.00'ye kadar sürecek olan nöbet için dayanışma çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Habip Eksik ve Musa Piroğlu’nun katılımıyla İzmir'de başlatacakları "Demokrasi Nöbeti"ne ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısında konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemal, kayyum saldırısının 37. günü olduğunu hatırlatarak, kayyum darbesine karşı başlayan demokrasi mücadelesinin ve  direnişin büyüyerek devam ettiğini söyledi. Bugünden itibaren İzmir'de HDP milletvekilleri olarak demokrasi için nöbet başlattıklarını açıklayan Kemalbay, "Bu nöbet programımız aynı zamanda İstanbul'da da eş zamanlı olarak yapılacak. Demokrasi için nöbet tutmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. İzmir’de demokrasi nöbetimiz Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 15.00’te başlayacak nöbetimiz 20.00’ye kadar devam edecek" dedi.

"HALKIN İRADESİ HER YERDE GASBEDİLDİ"

Türkiye’deki antidemokratik darbe sürecinin demokrasi mücadelesini el ele vererek, büyüterek ve toplumun tüm kesimlerinin karşı çıkışıyla aşılabileceğini belirten, Kemalbay, "Diyarbakır'da, Mardin'de ve Van'da kayyum atanması aynı zamanda İzmir'e ve İstanbul'a da kayyum atanmasıdır. İzmir'de ve İstanbul'da da halkın iradesinin gasbedilmesidir. Halkın iradesi bir yerde gasbedilmişse her yerde gasbedilmiş demektir. Eğer adalet hukuk bir kişiye karşı katledilmişse hepimize karşı katledilmiştir. Dolayısıyla biz hep beraber bu barış, demokrasi, adalet mücadelesini sürdürmek durumundayız. İzmir halkını, İzmir demokrasi güçlerini, STK'leri, sendikaları, yerel yönetimleri, kendisini barıştan, demokrasiden, adaletten yanayım diyen bütün dinamikleri demokrasi nöbetimize destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Nöbetin sadece Türkan Saylan'da oturma eyleminden ibaret olmayacağını ifade eden Kemalbay, İzmir'in ilçelerinde tüm gün vekiller olarak çalışmalar yürüteceklerini ve demokrasi nöbetinin sesini her yere taşıyarak yükselteceklerini söyledi.

"BASKILARA KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Son olarak CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşması da eleştiren Kemalbay, "Adalet ve demokrasi adına edebiyat parçalıyor. Ama Türkiye'nin 3. partisi olan HDP'nin eylem hattını, halkla buluşmasını her gün gasbediyor. Defalarca kayyum saldırısına karış Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedik ve devletin uygulamaları, polis ablukalarıyla engellendi. Türkiye'de yargı, karakollar, hapishaneler, siyasi iktidarın sopası haline gelmiş durumda ve kendilerine karşı yürütülecek en ufak bir muhalefeti devlet bu yargı sopasıyla sindirmeye çalışıyor. Bu baskılar, zorba politikalar bizim direnişimiz önünde asla engel olamayacak. Demokrasi nöbetini sürdüreceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Varlık Fonu, yılan hikayesine dönen İstanbul Finans Merkezine ortak olacak

SONRAKİ HABER

"Seçimlerde usulsüzlük" soruşturması: 78 kişi hakkında dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...