25 Eylül 2019 04:31

Berkin Elvan davasında itiraf: Olay toplumsal olunca rapor gecikiyor

Polisin attığı biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan davasına devam edildi. Duruşma eksik raporların beklenmesi için 13 Kasım’a ertelendi.

Arşliv | Fotoğraf: Cansu Pişkin / Evrensel

Paylaş

13 Haziran 2013’te Gezi Direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralandıktan sonra 269 gün komada kalan ve ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 14’üncü duruşması bugün saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde görüldü. Duruşmada mahkeme başkanı toplumsal olaylar hakkında raporların gelmesinin uzun sürdüğünü kaydetti. Duruşma 13 Kasım'a ertelendi.

Duruşmada konuşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Yeter artık kaçıncı duruşma bu. Katil orada belli. Daha bir hafta olmadı 6 yaşında bir çocuğu panzer ezdi. O anne değil mi? Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar” diye konuştu.

Gülsüm Elvan sözlerine şöyle devam etti:
“Bir türlü sonuçlanamıyor yargılama. Nereye gönderiliyorsa, reddediliyor. Anlamış değilim. Burada bir çocuk var. Yeter artık kaçıncı duruşma bu. Katil orada belli. Daha bir hafta olmadı 6 yaşında bir çocuğu panzer ezdi. O anne değil mi? Annelerin acılarını neden yarıştırıyorlar. Biz artık yargı istiyoruz. Ceza verilmesini istiyoruz. Daha kaç can gidecek?​”

Avukat Çiğdem Akbulut da sürekli zaman kaybedildiğini kaydetti. Mahkemenin talep ettiği cevapların kurumlardan ikinci üçüncü kez geldiğini ifade eden Akbulut şunları söyledi:

“Mevcut cevapların hepsinde katil belli. Biz artık beklemek istemiyoruz. Berkin’in katilinin hak ettiği cezayı alması gerekiyor. Raporların cevaplarını bekliyorsanız elinizdeki hukuki gücü kullanarak ara karar vermenizi bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde tüm beyanlarımızı sunacağız.”

Verilen ara sonrası mahkeme başkanı avukat Çiğdem Akbulut'a, “Eleştirebilirsiniz ama dosya bize geldiğinden beri gerekeni yaptık. Konu toplumsal bir olay olunca rapor gelmesi zor oluyor, biliyorsunuz” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmayı 13 Kasım saat 10.00'a erteledi.

HDP ÖNÜNDE OTURAN ANNELERE ÇAĞRI: GELİN BİRLEŞELİM

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan anne Gülsüm Elvan, HDP önünde oturan annelere seslendi:

“O annelere de buradan sesleniyorum. Orası yeri değil. Gelin birleşelim, birleşelim barışı getirelim. Daha da başka bir anne ağlamasın. Yeter artık, başka çocuk ölmesin. Bizim derdimiz bu. Yan yana direnirsek, biz mücadele edersek barışı da getiririz, silahları sustururuz. Kimse ölmesin. Unutturmayacağız çocuklarımızı...”

Avukat Can Atalay ise “Bu dosyada tetiği kimin çektiği, Berkin'i kimin vurduğu bellidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nun taşınmasına tepki: Sesimizi çıkarmalıyız

SONRAKİ HABER

2 çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan kişiye beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...