25 Eylül 2019 03:32

Baba Er: Askeri araç çarpmakla kalmamış 28 metre yerde sürüklemiş

Dersim'de askeri aracın çarpması sonucu oğlu Oktay Er'i kaybeden baba Cebrail Er, aracın aşırı hız nedeniyle çocuğuna çarptığını belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim'de askeri aracın çarpması ve yerde sürüklemesi sonucu yaşamını yitiren 22 yaşındaki Oktay Er’in babası Cebrail Er, aracın aşırı hız nedeniyle çocuğuna çarptığını belirterek, sorumluların cezalandırılması için şikayetçi olduğunu söyledi. 

Dersim'in Mazgirt ilçesi Göktepe köyünde karayolunun karşı tarafına geçtiği sırada 22 Eylül’de askeri aracın çarptığı Oktay Er yaşamını yitirdi. Er’in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardında dün Çimenli köyünde toprağa verildi. 

"AMBULANS VERİLMEDİ"

Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan'a konuşan baba Cebrail Er, 22 Eylül günü akşam saat 20.00 sıralarında kendisine telefon geldiğini, oğlunun kaza geçirdiği haberi verildiğini belirterek, olay yerine gittiğinde oğlunun cansız bedeni ile karşılaştığını söyledi. Baba Er, “Orada cenazeyi 2 saate yakın yerde savcının gelmesi için beklettiler. Savcı inceleme yaptıktan sonra Mazgirt ilçesine gönderildik. Orada bize ‘yok’ denilerek cenaze aracı verilmedi. Daha sonra yetkililerin devreye girmesi ile ambulans verilerek Malatya’ya otopsi için gittik. Koskoca ilde bir ambulans bulamak için sabaha kadar bekledik” dedi.

"KAZANIN OLDUĞU YOL GENİŞ"

Baba Er, oğlunun o gün arkadaşının işlerine yardım ettiğini, ondan sonra da birlikte yemek yemeğe gittiklerini belirterek, “Oğlum çıkışta arkadaşını görmeyi unutmuş. Yanındaki arkadaşına ‘Sen bekle burada, zaten lokanta karşıda görüp geleceğim’ deyip karşıya geçmek isterken askeri araç çarmış” dedi. Çarpma yerinden Göktepe köyüne kadar yolun dümdüz 4 şeritli geniş olduğunu söyleyen baba Er, “Oğlumu nasıl fark etmediler. Son teknoloji, içerisinde kamerası olan, ışıkları çok uzak mesafeden en ufak şeyi fark eden araçlardır” diye konuştu. 

Kendisinin TIR şoförü olduğunu söyleyen baba Er, “Ben o aracı istediğim yerde durdururum. Aracın durdurulmaması imkansız. 4 şeritli bomboş yol nasıl oluyor da gidip caddenin ortasında çocuğa vurabiliyor. Onların yaşı kadar şoförlük yapmışım. Onlar mı beni kandırıyor? Şu anda Dersim’de zırhlı araçları bir kontrol etsinler. Bunların hız sınırı en fazla şehir içinde 30. Şehir dışında otoban gibi yerlerde ise 60’dır” bilgisini paylaştı. 

"28 METRE YERDE SÜRÜKLEMİŞ"

Baba Er, Dersim şehir merkezinde zırhlı araçların yüksek hızda sürüldüğünü belirterek, “Benim oğluma en az 80-90 kilometre hızla vurup öldürdüler. Yoksa o aracın durmama gibi bir şansı yok. Acemileri getirip şoför yapmışlar. Burada bizim çocuklarımızın canını alıyorlar. Oğlumun tüm vücudu kırılmıştı. Zırhlı araç tüm vücudu altına almış. Çarpmakla kalmamış yaklaşık 28 metre yerde sürüklemiş. Normalde öyle bir yolda o aracı, 10 metre mesafede durdurabilirsiniz. Otopsi raporunda her şey çıkacak. Oğlumu öldürenlerin cezalandırılmasını istiyorum. Oğlumun ölümünün sebebini devletten istiyorum. Bu olayın peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.  

"ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Askeri aracı süren kişinin gözaltına alındığına dair duyum aldıklarını ancak yine de net bir bilgisi olmadığını söyleyen baba Er, “Oğlumun yanında olan arkadaşının da ifadesi alındı. Ben de gidip şikayetçi oldum. Önümüzdeki günlerde avukat tutup, bu dava ile özel ilgileneceğim” ifadelerini kullandı. 

 

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'de yemekhane kuyruğu çilesi

SONRAKİ HABER

Müftüoğlu: İktidarın uyguladığı politikalar sonuçları itibariyle IMF politikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...