25 Eylül 2019 01:06

Erdoğan ve Netanyahu arasında ‘katliam’ polemiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’i Filistinlilere dönük saldırı ve hak ihlalleriyle eleştirdi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Erdoğan’a Kürtlere dönük hak ihlallerini hatırlattı.

Benyamin Netanyahu (Fotoğraf: IsraelinUSA/Flickr CC BY-SA 2.0) | Tayyip Erdoğan (Fotoğraf: AA)

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler konuşmasında Filistinlileri hedef alan ve sürekli hak ihlallerine imza atan İsrail’i hedef aldı. Erdoğan’a İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan yanıt gecikmedi. Netanyahu da Türkiye’de Kürtlere dönük gerçekleştirilen hak ihlallerine dikkat çekti.

ERDOĞAN: İSRAİL’İN SINIRLARI NERESİDİR?

BM konuşmasında İsrail askerlerinin Filistinlilere dönük saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, “Masum Filistinli kadının İsrail güvenlik güçlerince alçakça öldürüldüğü görüntüler de vicdanları harekete geçiremiyorsa sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Erdoğan konuşmasının devamında İsrail’in “ilhak” açıklamalarını ve yayılmacı politikalarını da eleştirdi:

“İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 mi, 1967 sınırları mı geçerlidir? Yoksa başka bir sınır var mıdır? Çözüm, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve mütecanis topraklara sahip Filistin devletinin bir an önce kurulması. Yüzyılın anlaşması olarak takdim edilen girişimin amacı Filistin Devletinin ve halkının mevcudiyetini tamamen ortadan kaldırmak mıdır? BM'nin, Güvenlik Konseyinin, İsrail'e ilişkin kararları uygulamaya geçmiyor. O zaman BM ne işe yarıyor?​”

NETANYAHU’DAN ERDOĞAN’A ‘KATLİAM’LI YANIT

Erdoğan’ın İsrail’e dönük eleştirilerine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan yanıt ise gecikmedi. Netanyahu, BM’de İsrail’i hedef alan Erdoğan’a Twitter üzerinden yayımladığı görüntülü mesajla yanıt verdi.

“Kendi ülkesinde Kürtleri katleden ve Ermeni halkına yönelik korkunç katliamı reddeden Erdoğan İsrail’e vaaz vermemeli. Erdoğan yalan söylemeye son ver.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da polis aracına saldırı: 1’i polis 5 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da sağanak etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...