25 Eylül 2019 01:02
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2019 06:12

Adana’da polis aracına saldırı: 1’i polis 5 kişi yaralandı

Adana'da polis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir polis ile çevrede bulunan 4 kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, merkez Yüreğir ilçesinde polis otobüsünün geçişi sırasında el yapımı ya da daha farklı bir bombayla saldırı düzenlendiğini kaydetti.

Demirtaş, saldırıda yaralananların olduğunu, ancak aldıkları ilk bilgilere göre yaralıların sağlık durumunun ciddi olmadığını bildirdi.

Yaralılardan birinin polis, 4 kişinin ise çevredeki vatandaşlar olduğunu aktaran Vali Demirtaş, “Yaralıların sağlık durumları çok iyi. Vatandaşlar tedbir amaçlı hastanelere başvurdu. Polisimizin de herhangi sıkıntısı yok” ifadesini kullandı.

Adana Valiliğince yapılan yazılı açıklamada da patlamanın Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde polis otobüsünün geçişi sırasında meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Patlamada 4 vatandaşımız ve 1 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmış olup genel sağlık durumları çok iyidir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır” bilgisi paylaşıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül da olay yerine gelerek incelemede bulundu, ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğüne ait özel harekat servis aracının geçişi sırasında patlamanın olduğunu aktaran Yurdagül, şöyle devam etti:

“Şu an itibarıyla terör büroda görevli 2 Cumhuriyet savcımız olayın soruşturmasıyla ilgili görevlendirildi. Onlar da şu anda olay yerindeler. İlk aldığımız bilgilere göre bir terör saldırısı. Şu an itibarıyla gerek polis memurlarımızdan, gerekse sivil vatandaşlarımızdan şehit yok. Yaralılarımız var, hafif yaralı bazı vatandaşlarımız taburcu edildi. Hastanede tedavi gören vatandaşlarımız var ama şu an hayati tehlikesi olan kimse yok.”

Yurdagül, yaralı sayısının henüz netlik kazanmadığını belirterek, "4 sivil ve 1 polis yaralı olarak değerlendirilmişti ama saldırıdan etkilendiği için hastanelere müracaat eden birkaç vatandaşımız daha var” diye konuştu.

Patlayıcıya ilişkin bir soru üzerine Yurdagül, “Onunla ilgili çalışıyoruz. Olay daha çok yeni” dedi.

Öte yandan, olayın meydana geldiği bölgede çalışmalar sürdürülüyor.

Olay yeri inceleme ekipleri, polisleri taşıyan araçtaki ve çevredeki incelemesini sürdürürken, bölgede çok sayıda ekip de güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye ve ambulans ekipleri de bölgede bekletiliyor.

Çevredeki bazı iş yerlerinin camlarının, patlamanın etkisiyle kırıldığı da görüldü. (AA)

ÖNCEKİ HABER

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Türkiye'yi ziyaret edecek

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Netanyahu arasında ‘katliam’ polemiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...