24 Eylül 2019 18:22

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Türkiye'yi ziyaret edecek

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katılmak için ekim sonunda Türkiye'ye geleceği aktarıldı.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katılmak için ekim ayının sonunda Türkiye'ye gelecek.

Anadolu Ajansı muhabirinin BM kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Guterres ekim ayının sonunda Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Guterres, 31 Ekim'de İstanbul Arabuluculuk Konferansı'na katılacak.

İSTANBUL ARABULUCULUK KONFERANSI

Türkiye, BM’nin 65. Genel Kurulu sırasında Finlandiya ile birlikte 2010 Eylül ayında “Barış için Arabuluculuk” girişimini başlattı. Bu girişim kapsamında oluşturulan “Arabuluculuk Dostlar Grubu”na onlarca ülke ve birçok uluslararası/bölgesel kuruluş üye oldu. Söz konusu girişim, Haziran 2011’de kabul edilen 65/283 sayılı BM Genel Kurul Kararı ile desteklendi. 24-25 Şubat 2012 tarihinde ilk İstanbul Arabuluculuk Konferansı düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Arabuluculuk Konferansı'nı, arabuluculuk konusunda uzmanlaşmış akademisyenlerin, bu alanda çalışma yürüten STK’lerin, Birleşmiş Milletler ve diğer bölgesel kuruluş temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunmasını sağlayacak bir platform olarak tanımlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

UEFA, yeni turnuvanın adını açıkladı: Avrupa Konferans Ligi

SONRAKİ HABER

Adana’da polis aracına saldırı: 1’i polis 5 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...