24 Eylül 2019 11:48

Adana Altın Koza Film Festivali'nde sinemaya emek verenler ödüllendirildi

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ve "Orhan Kemal Emek Ödülleri" sahiplerine verildi.

Altın Koza Film Festivali'nde Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin (solda), Orhan Kemal Emek Ödülünü Oyuncu Erkan Can'ın (sağda) elinden aldı | Fotoğraf: Eren Bozkurt/AA

Paylaş

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışı yapıldı. Festivalin açılış töreninde sinemaya emek verenler ödüllendirildi. Berlin Film Festivali’nde “Altın ve Gümüş Ayı” ödüllerini alan Çinli Yönetmen Xie Fei’ye “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Orhan Kemal Emek Ödülleri ise Makyaj Sanatçısı Derya Ergün ve Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin’e takdim edildi.

Uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgesellerden oluşan 140 eserin, 250 gösterimle izleyiciyle buluşacağı festivalin açılışı yapıldı, Yaşam Boyu Başarı ve Emek Ödülleri gecesi düzenlendi. Geceye, festivalin jürisinde görevli oyuncu ve yönetmenler, Türk sinemasının tanınan yüzleri ile davetliler katıldı. Sunuculuğunu Yeliz Doğramacılar Arman’ın yaptığı törende, festivale katılan filmler tanıtıldı.

ZEYDAN KARALAR: SİNEMAYA DESTEK VERECEĞİZ

Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Altın Koza Film Festivali’nin Cannes Film Festivali’nden sonra çok önemli bir yerde olduğunu belirterek, “Kültür ve sanat barış demektir. Bir yerde kültür ve sanat yoksa barış yok demektir. Sinema gibi, sanat gibi çok değişik insanları spordan sonra bir araya ne var. Hiç olmadığı kadar sanata ve sinemaya destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

"KÜLTÜR-SANAT BÜTÇELERİNİ ARTTIRMALIYIZ"

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Jüri Başkanı Serra Yılmaz ise “Sizler ekranda sadece bizi görüyorsunuz ama biz oralara gelene kadar çok insanın büyük emeği geçiyor. Bu festivale bir sürü emek veren arkadaşlarımız var. Bu festivalin bir sürü görünmeyen kahramanı var. Festivalimiz dünya için çok parlak bir dönemde yer almıyor. Hem dünya hem de ülkemiz için ama ben şuna inanıyorum ki, dünyayı sadece ve sadece kültür ile sanat kurtarabilir.” dedi. 

Her alanda kültür ve sanat bütçelerinin arttırılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz “Bu dönemlerde kültür ve sanat bütçelerini kısmak değil arttırmak gerekiyor. Sinemayı sevdiğiniz bize destek olduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum. Umarım Adana Altın Koza Film Festivali yıllarca sürer, uzun ömrü olsun. Sinemayı bir şenlik olmaya devam ettirelim.” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından Türk sinemasına katkıda bulunan sanatçılara ödüller verildi. Orhan Kemal Emek Ödülleri, Makyaj Sanatçısı Derya Ergün ve Görüntü Yönetmeni Erdoğan Engin’e verildi. Berlin Film Festivali’nde Altın ve Gümüş Ayı ödüllerini alan Çinli Yönetmen Xie Fei’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Van Büyükşehir Belediyesi Eski Eş Başkanı Bekir Kaya, itfaiye davasından beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...