24 Eylül 2019 19:03

BTS: Tren yollarında kaçak geçitler kazaya neden oluyor, yetkililer tedbir almalı

BTS Diyarbakır Şube Başkanı Nusret Basmacı, kaçak hemzemin geçitlerinden kaynaklı her ay tren kazası olduğunu belirterek, yetkililerin bir an önce tedbir alması gerektiğini söyledi.

Fotoğraflar & Kolaj: Evrensel

Paylaş

Toygar KAYA
Diyarbakır

Birleşik Taşımacılık İşçileri Sendikası (BTS) Diyarbakır Şube Başkanı Nusret Basmacı, Batman Diyarbakır arası tren seferlerinde kaçak hemzemin geçitlerinden kaynaklı her ay 4-5 tren kazası olduğunu belirterek, yetkililerin bir an önce tedbir alması gerektiğini dile getirdi.

Batman ve Diyarbakır arası tren seferlerinde yerleşim yerlerinde araçların geçişleri için demir yollarının belirlediği bariyerli güvenlik önlemleri alınırken, özellikle yurttaşların kendilerinin oluşturduğu kaçak geçitlerde ciddi kazalar meydana geliyor. BTS Diyarbakır Şube Başkanı Nusret Basmacı yaşanan kazalara dair Evrensel’e konuştu.

"İNSANLAR İHTİYAÇLARINA GÖRE GEÇİT AÇIYOR"

Şehirlerin gelişmesinden kaynaklı insanların ihtiyaçlarına yönelik demir yolları üzerinde geçitler açtığını söyleyen Basmacı, “Mesela esnaf geliyor dükkanı işlek olsun diye yol açıyor. Yine geçen hafta Batman’da olan tren kazasında yol yüksek olmasına rağmen oradaki halk merdiven yapmış. Bu şekilde oradan geçiyor” diyerek, demir yollarının bu geçitleri kapattığını ancak kalıcı çözümler için valiliklerin, belediyelerin bir an önce tedbir alması gerektiğini ifade etti.  

HER AY 4-5 KAZA OLUYOR

Batman’da şehir içinde aylık 4-5 tren kazası olduğunu belirten Basmacı, “Ölümle sonuçlanan tren kazaları oluyor. Hem maddi hem de manevi bir sürü insan mağdur oluyor. Acı bir şey. Normalde bir trenin şehir içinde 70 ile gitmesi gerek ama orada makinistler 20-25 süratle gitmesine rağmen yine de bu kazaların önüne geçilemiyor. Biz BTS olarak yıllardır dile getiriyoruz ama ne yazık ki adım atması gereken yetkililer çok ağır davranıyor bu da insanların canına ve malına zarar veriyor” dedi.  

Diyarbakır-Batman arası tren seferlerinde aylık yüz bin yolcunun taşındığının ve bilet bulmakta zorlanıldığına dikkat çeken Basmacı, “Yolcu taşımacılığının daha çok ve hızlı olması için batıdaki gibi artık bu hatta raybüslerin kullanılması gerekiyor. Yollarımız bu hızlı trenleri işletmeye uygundur” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mercedes-Daimler grubuna 870 milyon avro emisyon cezası

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen'den maden açıklaması: Zehirleniyoruz, tarım arazileri yok oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...