24 Eylül 2019 09:53

Sünnet düğünündeki cinsel istismar hakkında suç duyurusu

Sosyal medya aracılığıyla gündeme gelen sünnet düğünü hakkında "çocuğun cinsel istismarı", "teşhircilik" ve "cinsel taciz" suçlarından kamu davası açılması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sosyal medya aracılığıyla gündeme gelen sünnet düğünü ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. "Çocuğun cinsel istismarı", "teşhircilik" ve "cinsel taciz" suçlarının işlendiği ifade edilen suç duyurusunda kamu davası açılması ve şüpheliler hakkında soruşturma yürütülmesi talep edildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre bir köyde yapılan sünnet düğünündeki görüntülere ilişkin Av. Osman Taşdemir ve Adem Barlas, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda özetle şunlar ifade edildi:

"SÜNNET EDİLEN ÇOCUĞUN İSTİSMAR EDİLDİĞİ AÇIK"

"Bir köy meydanında yapılan bir sünnet düğününden görüntüler paylaşılmıştır. Söz konusu video görüntüleri izlendiğinde, birden fazla suçun işlendiği ve çocukların cinsel yönden istismar edildiği tarafımızca tespit edilmiştir.

Video görüntülerinde sünnet edilen çocuk dışında birden fazla çocuğun ortamda bulunduğu görülmektedir. Sünnet düğünü olarak adlandırılamayacak derecede cinsellik barındıran ve sünnet edilen çocuğun istismar edildiği açık olan şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etmekteyiz."

"ÇOCUKLARIN YAŞADIKLARI ŞOK GÖRÜNTÜLERDEN ANLAŞILACAKTIR"

"Ayrıca ortamda bulunan diğer çocuklar yönünden de cinsel istismar, teşhircilik ve cinsel taciz eylemlerinin olduğu da görülecektir. Çocukların yaşadıkları şok görüntülerden de anlaşılacaktır."

"ÇOCUĞUN KORUMA ALTINA ALINMASINI TALEP ETMEKTEYİZ"

"Söz konusu töreni tertip eden ve cinsel yönden çocuğun istismar edilmesine sebebiyet veren ebeveynlerden çocuğun alınarak, çocukların korunması hakkında kanun kapsamında koruma altına alınmasını talep etmekteyiz."

"TEŞHİRCİLİK SUÇU İŞLENDİ"

"Düğünün yapıldığı ortamda cinsel davranışlar olduğu açık olan eylemlerle, çocukların bulunduğu bir ortam olması hasebiyle teşhircilik suçunun da soruşturma konusu yapılması gerekmekte."

"ERİŞİMİN ENGELLENMESİNİ VE VİDEOYU PAYLAŞAN HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMASINI TALEP EDERİZ"

"Birden fazla suç barındırdığı açık olan görüntülere, çocuğun yüksek yararının gözetilerek erişimin engellenmesini ve videoyu paylaşan hesabın sahibi hakkında da işlem başlatılmasını talep ederiz."

"ŞÜPHELİLER HAKKINDA DAVA AÇILSIN"

Savcılık suç duyurusunda, videonun çekildiği yerin tespit edilerek, dosyanın ilgili savcılığa gönderilmesi talep edildi. Suç duyurusunda, mağdur çocukların koruma altına alınması, şüpheliler hakkında ise kamu davası açılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada dün paylaşılan ve hızla yayılan bir videoda bir köy ya da mahallede düzenlenen sünnet düğününde bir kadının çocukların önünde "twerk" olarak adlandırılan dansı yaparak çocukları istismar ettiği ve teşhircilik yaptığı görünüyordu. Video tartışma konusu olmuş ve tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nazlı Ilıcak, Erdoğan'a mektup yazmış: Beni bu kuyudan çıkarabilir misiniz?

SONRAKİ HABER

Mercedes-Daimler grubuna 870 milyon avro emisyon cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...