24 Eylül 2019 09:17

HDP önünde ölüm haberini alan anneye taziye evi verilmedi

HDP önünde beklerken çocuklarının ölüm haberini alan Gürtürk ailesi cenazeyi alıp toprağa verdi. Ancak törene yakın akrabaları dışında kimse katılmadı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

HDP önünde beklerken çocuklarının ölüm haberini alan Gürtürk ailesi, cenazeyi alıp Muş’ta toprağa verdi. Ancak törene yakın akrabaları dışında kimsenin katılmasına ve taziye evinde taziyelerin kabul edilmesine izin verilmedi.

HDP binası önünde oturan 20 civarında aileyi AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, eşi, yeğeni ve kardeşi ile Trabzonlu İş İnsanları ve Bürokratları Derneği, Karadeniz Vakfı Kadın Konseyi üyeleri, Konya Sivil Toplum Örgütü Başkanı Muhsin Görgülügil ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. Konuşmalar yapan ve “Acılarınızı paylaşıyoruz, devletimiz büyüktür” diyen ziyaretçiler, ailelere şeker ve lokum dağıtıp fotoğraf çektirdikten sonra ayrıldı.

HDP’nin önündeki oturma eylemine 18 Eylül günü katılan Musa Gürtürk’ün annesi İkram Gürtürk’e polislerce çocuğunun bir operasyonda yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Gürtürk’ün 10 Eylül'de Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Görese Dağı'na yönelik hava harekatında yaşamını yitirdiğinin belirtilmesi üzerine İkram Gürtürk eylemini sonlandırdı.

TAZİYE EVİ VERİLMEDİ

Cenazelerini teslim alan Gürtürk ailesi, Musa Gürtürk’ün cenazesini Muş’un Toprakkale Mahallesi’nde toprağa verdi. Cenazeye Gürtürk’ün sadece yakın akrabalarının katılmasına izin verilirken, aileye taziye evi de verilmedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Şükrü Ersoy: Afetlere karşı hazırlıklı olmak önemli

SONRAKİ HABER

Ekinler Endüstri işçileri: Birlik olunca kimse karşımızda duramaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...