24 Eylül 2019 08:36

H&M’ de ilk TİS imzalandı

Koop-İş Sendikası ile H&M arasında toplu sözleşme imzalandı. Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, ilk kez uluslararası ölçekte mağaza zincirinde toplu sözleşme imzalandığını belirtti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay (ortada)

Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar (sağda)

H&M Ülke Müdürü Müge Arpacıoğlu (solda)

Paylaş

Koop-İş Sendikası ile H&M arasında süren toplusözleşme sürecinde anlaşmaya varılmasının ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Koop-İş Genel Merkezi’nde düzenlenen toplu sözleşme töreni Türk-İş Genel başkanı Ergün Atalay, Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar ve H&M Türkiye Müdürü Müge Arpacıoğlu arasında yapıldı.

Törende konuşan Alemdar, sendikacılık hareketi açısından sözleşmenin önemine dikkat çekerek, ilk kez uluslararası ölçekte büyük bir mağaza zincirinde toplu sözleşme imzalandığını söyledi. Alışveriş merkezlerine artık sendikanın girdiğini belirten Alemdar, “Hedefimiz kazandığımızdan hakça pay almak, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmek için adil bir ücrete ve sosyal haklara sahip olmaktır. Bazı işyerlerinde iki gün off uygulamasına geçildi, sevindirici bir haber” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis, kaçırıldığı iddia edilen Mustafa Yılmaz için 'Onlar hain, kaçtı' dedi

SONRAKİ HABER

Orman varlığımız arttı diyen Erdoğan'a yanıt: Lafa değil yaptığına bakarım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...