24 Eylül 2019 08:44

Polis, kaçırıldığı iddia edilen Mustafa Yılmaz için 'Onlar hain, kaçtı' dedi

Kaçırıldığı iddia edilen ve kendisinden 6 aydır haber alınamayan Mustafa Yılmaz ile ilgili yapılmak istenen eylemde bir polis memuru “onlar hain yurt dışına kaçtı” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şubat ayında kaçırıldığı iddia edilen Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Yılmaz ile birlikte eyleme katılan müebbet hapis cezası alan askeri öğrenci Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya polis tarafından gözaltına alındı.

‘BİLİYORSANIZ BAKANINIZA DA SÖYLEYİN’

Eyleme katılan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, açıklama yapmak istediği anda bir polis amiri kaçırılan Mustafa Yılmaz hakkında, “Onlar hain yurt dışına kaçtılar” ifadesini kullandı.

Polis amirinin iddiası üzerine Gergerlioğlu “Kaçtı diyorsunuz ama biz 7 aydır Yılmaz’ı arıyoruz. Demek ki siz nerede olduğunu biliyorsunuz. Daha önce de kaçtı dediğiniz kişiler Ankara Emniyeti’nden çıktı. İçişleri Bakanına defalarca kaçırılan insanları sordum bana cevap vermedi. AİHM İçişleri Bakanlığına Mustafa Yılmaz nerede diye soru sordu, cevabı verilemiyor. Hakkında hüküm verilmemiş olan biri için hain diyemezsiniz. 6 aydır haber alınamayan birinin yurtdışına kaçtığını siz nereden biliyorsunuz? Demek ki siz Mustafa Yılmaz’ın nerede olduğunu biliyorsunuz? Ben Meclis’te Adalet Bakanına sordum, o nerede olduğunu bilmiyor. Eğer siz biliyorsanız gidin bakanınıza da söyleyin” dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın davası öncesi babasından destek çağrısı

SONRAKİ HABER

H&M’ de ilk TİS imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...