24 Eylül 2019 07:17

Oğlu staj yaparken ölen babanın 8 yıllık isyanı: Failler ortada, adalet istiyorum

Zorunlu staj yapmak üzere gittiği Antalya Rixos Lares Hotel’inde cesedi bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş 8 yıldır adalet mücadelesi veriyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

2011 yılında zorunlu staj yapmak üzere gittiği Antalya Rixos Lares Hotel’in pansiyonun boş havuzunda cesedi bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın babası Murat Oğraş, olayın aydınlatılması ve faillerin yargılanması istemiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinde basın toplantısı düzenledi. Oğlunun ölümünün aydınlatılması için sekiz yıldan bu yana mücadele eden baba Murat Oğraş, “Artık adaletin işlemesini istiyorum oğlumun failleri ortada. Adalet istiyorum” dedi.

Baba Murat Oğraş, oğlunun 2011 yılında 16 yaşındayken Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 3. Sınıf öğrencisi olarak zorunlu staj yapmak için okulu tarafından, Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos Lares isimli otele gönderildiğini aktardı. Baba Oğraş, “Stajının bitimine 15 gün kala, otelin, personel ve stajyerlerinin, kalmak için tahsis ettiği, iki buçuk katlı Famili isimli Pansiyon'un önünde bulunan boş havuza, çatıdan atılarak öldürüldü. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirdiği, Ulusal Kriminal Büro, 6 aylık bir  çalışmanın ardından, hazırladığı 76 sayfalık rapor ve sunumda, ifadelerdeki çelişkilerden ve olay günü yaşananlardan yola çıkarak, oğlumun, önce dövüldüğünü, sonra çatıdan atıldığını tespit etti. Adli Tıp Kurumuna göre de oğlumun vücudunda tespit edilen çok sayıda yara ve hasarın, düşme sonucu oluşmasının mümkün olmayacağı tespit edildi” diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİNE RAĞMEN İLERLEME SAĞLANMADI

12-15 saat arası çalıştırılan 16 yaşında bir stajyer öğrencinin, staj yaptığı iş yerinde, kendi yaş gruplarıyla kalması gerektiğini belirten Baba Oğraş, görgü tanıkları ve emniyette yapılan teşhise rağmen adli süreçte ilerleme sağlanmadığını söyledi.

Dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'a ulaşmaya çalıştıklarını, görüşme taleplerinin defalarca reddedildiğini ifade eden baba Oğraş, “Olaydan yaklaşık 1 yıl sonra emekli olarak Rixos Otelleri'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Ayrıca, dönemin Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler ile de görüşmek istediğimde bizi geri çevirdi ve bu şahıs, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra ihraç edilip ve tutuklandı” dedi.

Olayın cinayet olduğunu gösteren birçok delile rağmen olayın bir intiharmış gibi gösterilmeye çalışıldığına ilişkin özel bir çaba sarf edildiğini söyleyen Oğraş, “Adalete olan güvenim tamamen sıfırlanmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

"TEHDİT ETTİLER, FAİLLER BELLİ"

Olaydan çok sonra biri kadın biri erkek olmak üzere iki kişinin kendisini görmeye geldiğini söyleyen Oğraş, “Erkek olanın ismi T.V. diğerinin adı M.K. idi. T.V., Tarım Bakanı müşaviri olduğunu söyledi. Geldiklerinde ben iş yerimdeydim. Onlarla birlikte eve geçtik. Yolda beni tehdit ettiler. T.V. bana ‘Otel sana 20 bin TL para verecek. Açıklamalarda otel ismini kullanma’ dedi. Ben bunlar hakkında savcılığa başvurdum. Ancak bunlar hakkında da takipsizlik kararı verildi. Oğlumun failleri belli. Adaletin yerine getirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Filiz Zeyrek ve 19 kişi yargılandıkları davada beraat etti

SONRAKİ HABER

Increasing dissatisfaction in teachers’ rooms at schools in Turkey

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...