24 Eylül 2019 07:07

Gazeteci Filiz Zeyrek ve 19 kişi yargılandıkları davada beraat etti

YPG'li Şemdin Eye'nin taziyesini haberleştirdiği için yargılanan Gazeteci Filiz Zeyrek ve taziyeye katılan 19 kişi beraat etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPG'li Şemdin Eye'nin taziyesini haberleştirdiği için yargılanan Gazeteci Filiz Zeyrek ve taziyeye katılan 19 kişi beraat etti.

 

Adana’da 2015 yılında YPG’li Şemdin Eye’nin taziyesini haberleştiren KHK ile kapatılan JİNHA muhabiri Filiz Zeyrek ile taziye sahibi Eye'nin anne ve babasının da aralarından bulunduğu 20 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Adana 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya avukatlar katıldı.  

İddia makamı Filiz Zeyrek’in üzerine atılı “terör örgütü üyeliği ve propaganda” suçlamasının maddi unsurlarının oluşmadığını yine 19 kişinin üzerine atılı “terör örgütü propagandası” suçlamasının maddi unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatlarını talep etti.

Mahkeme heyeti iddia makamının ve avukatların beraat talebini kabul ederek, Zeyrek ve 19 kişi hakkında beraat kararı verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kanadalı şirket devletin “ticari sırrı" imiş!

SONRAKİ HABER

Oğlu staj yaparken ölen babanın 8 yıllık isyanı: Failler ortada, adalet istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...