24 Eylül 2019 07:11

Atatürk Kız Öğrenci Yurdu Çinçin'e taşınmak isteniyor, kadın öğrenciler tedirgin

Ankara'nın en büyük yurtlarından Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, Çinçin Mahallesi’ne taşınmak isteniyor. Kadın öğrenciler ise tedirgin.

KYK logosu

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

Ankara'nın en büyük yurtlarından Atatürk Kız Öğrenci Yurdu, Çinçin Mahallesi'ne taşınmak isteniyor. Mahallede kurulacak yurda taşınmak istemeyen öğrencilerin KYK Ankara İl Müdürü tarafından tehdit edildiği iddia ediliyor.

Yaklaşık bin 800 öğrenci kapasitesiyle Ankara'nın en büyük yurtlarından olan Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Atatürk Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler tahliye edilmek isteniyor.

KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu'nun geçtiğimiz akşam öğrencilerle bir araya gelerek yurdun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edileceğini ve yurt binasının ihaleye çıktığını duyurmasının ardından öğrenciler tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye başladı. Öğrencilerin yerleştirileceği alternatif yurt binasının Çinçin Mahallesi'nde yer aldığı ve bin 600 kişilik kapasiteye sahip olduğu, kalan 200 öğrencinin ise diğer yurtlara dağıtılacağı öğrenildi. Öte yandan daha önce aylık 200 TL ödeyerek yurtta kalan öğrencilerin yeni yurt için aylık 340 TL ödemeleri gerekecek. Duruma tepki gösteren öğrencilerin ise KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu tarafından “Protesto mu etmek istiyorsunuz? Sonuçlarına katlanırsınız” denilerek tehdit edildiği iddia edildi.

KADIN ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Geçtiğimiz aylarda tadilatı yapılarak iki sene daha hizmet verileceği söylenen yurdun apar topar tahliye edilmek istenmesi öğrenciler arasında tepki yarattı. Yurtlarının, Çinçin Mahallesine taşınmasından endişe duyan kadın öğrenciler, “Güvenlik sorunu yaşayacağız, belki tacize uğrayacağız. Yurdumuzun yıkılıp Çinçin'e taşınmasındaki mantık ne?​” diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Velilerden imam hatip tepkisi: Tek bir okul türünün dayatılmasına karşıyız

SONRAKİ HABER

Kanadalı şirket devletin “ticari sırrı" imiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...