24 Eylül 2019 05:01

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan istifa açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Mevcudiyetimin Beşiktaş'a zarar verdiğini görüyorum. Beşiktaş'taki sürecimi tamamlıyorum.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Beşiktaş'ın Süper Lig'in ilk beş haftasında gösterdiği kötü performansın ardından Vodafone Arena'da kameraların karşısına geçen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bir kan değişikliğine ihtiyaç var Beşiktaş'ta. Benim mevcudiyetimin Beşiktaş'a zarar verdiğini görüyorum. Beşiktaş'taki sürecimi tamamlıyorum” dedi. Orman Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alacaklarını bildirdi.

Beşiktaş tribünleri dün Dolmabahçe'de oynanan Başakşehir karşılaşmasında yönetime istifa çağrısında bulunmuş, küfürlü tezahüratlar yapmıştı.

Son zamanlarda da geçmişte Beşiktaş ve TFF Başkanlığı yapan Yıldırım Demirören'in yeniden Beşiktaş'ın başına geçmek için çalışmalara başladığı iddia ediliyordu.

Fikret Orman şunları kaydetti:
“Buradaki tek amacım Beşiktaş'a hizmet etmek oldu, başka bir amaç için burada bulunmadım. Ben Beşiktaş başkan olduğum sürece kimsenin kaldıraç noktası olmadım tribünlerle bir yere gelmedim tüm desteğimi Beşiktaş taraftarından aldım. Başkanlık süresinde kimseye askıntı olmadım kimseden bir şey istemedim hiçbir kampanya yapmadım. Stat yapılırken hayatımı burada geçirdim her tuğlada emeğim var. İzinleri aldık, stadı yaptık. 2 sene göçebe gibi oynadık. FFP yüzünden Avrupa'ya gidemedik. Beşiktaş'ın geliri yoktu.

Taraftar gruplarından destek istemedim zaten destek de görmedik. Hatırlıyorum Olimpiyat'ta bir maçta geriye düşünce tribünler boşalmıştı. Futbol takımımıza birçok star oyuncuyu kattık. Mario Gomez'ler, Demba Ba'lar geldi. Bu süreçte Beşiktaş taraftarıyla hep beraberdik. Türkiye'nin her yerine gittik. Çorum, Van, Kars, Uşak... Beşiktaşlıları bir araya getirmek için yaptım bunları. Beşiktaş TV'yi kapattık ama müthiş bir yer yaptık burayı. Geçen sene iç dinamiklerle uğraşmak zorunda kaldık.

Ben bu süreci yaparken hep Beşiktaş'a faydam olsun diye yaptım, kimseyle kavga etmedim. Ettiklerimle de Beşiktaş menfaatleri için ettim. Kavgam Beşiktaş'la alakalıydı. Artık o süreçten sonra da 'Ben bu işi neden yapıyorum?' diye kendimi sorgulamaya başladım.” (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çet ailesinin avukatları, keşif sonrası hazırlanan rapora itiraz etti

SONRAKİ HABER

Mahkeme, İngiltere'de parlamentoyu tatil kararını hukuka aykırı buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...