24 Eylül 2019 03:48

"Öldürülen Leyla Aydemir’in ailesi diğer çocuklarının güvenliğinden endişe duyuyor"

Ağrı'da öldürülen 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davasına katılan Avukat Ömer Fidan, ailenin diğer çocuklarının durumundan endişe duydukları için şikayetten vazgeçmiş olabileceğini belirtti.

Leyla Aydemir (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Ayşe SÜRME

Kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in öldürülmesine ilişkin davaya katılan Avukat Ömer Fidan, anne ve babanın diğer çocuklarının durumundan endişe duydukları için babanın şikayetten vazgeçmiş olabileceğini belirtti. Fidan, arama sürecinde de zaafiyet yaşandığına dikkat çekti. 

Ağrı’ya bağlı Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması önceki hafta görülmüştü. Leyla'nın annesi Şükran Aydemir, susma hakkını kullanarak şikayetçi olurken; baba Nihat Aydemir ise şikayetini geri çekmişti. 10 saat süren duruşmada “çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan yargılanan Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın 6 amcası ve 17 tanık dinlenmişti. Mahkeme heyeti çelişkili ifadelerde bulunan Yusuf Aydemir’in tutuklanmasına, tutuklu Mehmet Ali Aydemir’in tutukluluğunun devamına karar vermiş, öte yandan Çetin Kaban, Erol Dursun ile Yılmaz Aydemir’in soruşturma kapsamasında verdikleri ifade ile mahkemede verdikleri ifadelerin farklı olmasından dolayı “yalan tanıklık yapmak” suçundan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. Dava avukatlarından Ömer Fidan dava ile ilgili konuştu.

“DOSYA KAPALI BİR KUTU HALİNE GELDİ”

Fidan, dosyada bazı noktaların aydınlatılması ve hakikatin ortaya çıkması için davaya müdahil olduklarını söyledi. Fidan, “Tanıkların beyanlarında sarfınazar ettikleri bizim düşündüğümüzün tam aksine dosyayı kapalı bir kutu haline getirdi. Bununla birlikte dosyada anne ve babanın avukatları olarak katılması gereken avukat arkadaşımız, babanın şikayetçi olmayacağını beyan etmesi üzerine duruşmaya katılmadı. Avukatın duruşmaya katılmaması bizde ayrıca bir soru işareti yarattı” dedi.

“ANNE VE BABANIN ÇEKİNCELERİ VAR”

Leyla'nın annesinin mahkeme heyetinin “Duruşmaya katılmak ister misiniz?​” sözlerine düşündükten sonra cevap verdiğini dile getiren Fidan, “Annenin, 'evet şikayetçiyim, şu an susma hakkımı kullanıyorum' gibi bir yaklaşımla beyanda bulunması ayrı bir soru işaretiydi. Baba zaten 'Ben görmediğim, şahit olmadığım bir durumdan dolayı sanıklardan şikayetçi olmam' gibi bir söylemde bulundu. Bununla birlikte yakın derece akraba olmaları sebebiyle Leyla'nın halası ve ablası tanıklık yapmaktan vazgeçtiler. Aslında mahkemede olmaması gereken şeyler oldu. Anladığımız kadarıyla anne ve babanın bir takım endişeleri, çekinceleri var. Diğer çocuklarının güvenliği ve zarar görecekleri yönünde korktuklarına yönelik bir takım endişeler var” ifadesinde bulundu. 

“ARAMA ÇALIŞMALARINDA ZAFİYET VAR”

Leyla'nın bulunması için uzun süreli bir arama çalışmasının yapıldığını ancak bazı zafiyetlerin de ortaya çıktığını aktaran Fidan, “İlk gün Leyla'nın kaybolduğu köyün tamamı aransaydı belki bugün Leyla yaşıyor ve aramızda olabilirdi. Olmuş bitmiş bir olayın sonucuyla ilgili her şeyi söylemek kolay gelebilir ama eğer ki bu noktada bir sorumluluk sahibiysen bütün her şeyi düşünmek durumundasın. En kötü varsayımları ortaya, masaya koyup bunları düşünmek ve bu noktada adımlar atmak zorundasınız. Bu noktada bir zafiyet yaşandığı söylemek mümkündür” diye vurguladı. 

“SOSYAL MEDYA KULLANICILARI DİKKATLİ OLMALI”

Fidan: “Biz hukukçuların vazgeçilmez durumu masumiyet karinesidir. Bizim sezinlediğimiz baba bu temelde olaya yaklaşmaktadır. Anneyi ve babayı hedef haline getiren, özellikle yaşadıkları kendisine yeten annenin acısı bu linçle katbekat artmıştır. Bu noktada sosyal medya kullanıcılarının dikkatli olması gerektiğini söylemek lazım” dedi. (Ağrı/MA)

ÖNCEKİ HABER

İmalat sanayide kapasite kullanım oranı eylülde yüzde 76,3'e geriledi

SONRAKİ HABER

Deciphering artist Osman Hamdi Bey

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...