24 Eylül 2019 03:45

Gazeteci Kibriye Evren tahliye edilmedi

11 aydır tutuklu olan Gazeteci Kibriye Evren, Diyarbakır'da yargılandığı davada yine tahliye edilmedi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

11 aydır tutuklu bulunan Gazeteci Kibriye Evren hakkında 20 yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın duruşması Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti Kibriye Evren'in tutukluluğunun devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 12 Kasım'a erteledi.  

Duruşmaya Kibriye Evren ve avukatları Pirozhan Karali ve Resul Temur hazır bulunurken meslektaşları, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Punto 24, Özgür Gazeteciler İnsiyatifi destek verdi.

Diyarbakır merkezli 9 ilde “KCK/Türkiye Masası” adıyla yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ekim 2018'de gazeteci ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 142 kişiyle birlikte gözaltına alınarak tutuklanan Gazeteci Kibriye Evren hakkında “terör örgütü üyesi olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanıyor. 

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında, Evren’in 20 yıl hapisle cezalandırılmasını istemiş, mütalaaya karşı savunma yapan Evren, kadının olduğu her yerin gazetecilik alanı olduğunu belirterek, yıllardır kadına dair haberler yaptığını, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğunu ifade etmişti. (Diyarbakır/MA)

Ayrıntılar gelecek...

{{387446}}

 

ÖNCEKİ HABER

Reel kesimin güveni geriledi; gelecek beklentisi de olumsuz yönde

SONRAKİ HABER

İmalat sanayide kapasite kullanım oranı eylülde yüzde 76,3'e geriledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...