23 Eylül 2019 11:11

Okan Bayülgen: Televizyondan uzaklaştırıldım, nedeni hiçbir zaman yanlayamayacaklarım

Ekşi Sözlük yazarlarının sorularını yanıtlayan Okan Bayülgen, televizyondan uzaklaştırıldığını söyledi ve "Uzak bırakılmamın nedeni, hiçbir zaman yanlayamayacaklarım” dedi.

Ekran görüntüsü, "pena" YouTube hesabının "Buyrun Benim 85 - Okan Bayülgen Ekşi Sözlük'te" başlıklı videosundan alınmıştır.

Paylaş

Bir zamanlar televizyonun popüler simalarından olan Okan Bayülgen, Ekşi Sözlük'ün YouTube hesabı olan "pena"da sözlük yazarlarının sorularını yanıtladı. "Buyrun Benim" adlı programda kendisine yöneltilen “Televizyona neden döndünüz?​” sorusuna Bayülgen, “Televizyondan uzaklaştırılmıştım” cevabını verdi.

“Neden AKP’ye yanladın” sorusuna ise Bayülgen, şu yanıtı verdi:

“Yandaş mı oldun? Bu sorunun sorulması bile saçma. Çok üzer beni bu. Nasıl yanlayabilirim? 2 yılın üzerinde yaptığım bütün işlerde uzak bırakılmamın nedeni, hiçbir zaman yanlayamayacaklarım.”

"HERKESİN BİR GEZİ’Sİ VAR"

Gezi Parkı ile ilgili de konuşan Bayülgen, şu ifadeleri kullandı:

“İktidar ve muhalefet, "Gezi’nin ilk bir haftası güzeldi ya da sakıncasızdı" diyorlar. Düşünün ki, tepki iktidar cephesinde de ne kadar yumuşamış durumda. Bir yandan Gezi olaylarına hedef olanlar da hâlâ Gezi’yi tanımlayamama meselesi var. Herkesin bir Gezi’si var… İstanbul’da, Bursa’da, Diyarbakır’da insanlar farklı Gezi olayları yaşadılar. Kimine göre rüya gibi. Özellikle böyle önemli bir sivil itaatsizlik eylemi görmek genç, yaşlı herkesi ilgilendirdi ve bu birliktelik çoğunu mutlu etti. ‘Hava güzeldi’ diye niye dedim? Bir konferansa katılmıştım medya ile ilgili. Burada Gezi etkinliklerine, olaylarına, direnişine katılan herkes ile ilgili suçlamalar ardı ardına geliyordu. "Otpor’dan 50 dolar alan Taksim’deydiler" gibi şeyler söyleniyordu. Ben de bunun saçmalığını anlatmaya çalıştım. Asıl önemlisi, hangi ülkedeki güç ya da iktidar olursa olsun, direnişi, itaatsizliği tanımlamaya çalışır. Düşmanı tanımlamaya çalışırsınız. Bu her zaman yaptığımız bir şeydir. Gezi gibi bir sivil itaatsizlik örneğini tanımlayamazsanız korkarsınız. Korkuyu gidermek için ona kulplar takarsınız. Ben de dedim ki hava güzeldi. Çünkü tanımlanamaması daha doğru değil mi? Kolay tanımlanmayacak bir birliktelik vardı. Farklı görüş, inanış, etnik durumlar bir aradaydı. Herkesin canına tak demişti. Gezi’deki ağaçlardan başka bir şeye dönüşen bir protesto… ‘Ben sana itaat etmiyorum artık’ denildi.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alakır Vadisi HES davasında araziyi şirkete satan kişi, bilirkişi olarak atandı

SONRAKİ HABER

Basın Konseyinden Erdoğan’a tepki: Gazetecileri azarlamayın, sorulara yanıt verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...