23 Eylül 2019 07:31
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2019 11:47

Kişiye özel ‘güvenlik bölgesi’: Leyla Güven'in köy ziyareti jandarmalarca engellendi

Ziyaret için Varto'ya bağlı Kayalıkale köyüne giden HDP Milletvekili Leyla Güven, jandarma tarafından engellendi. Valilik köyü 1 günlüğüne "özel güvenlik bölgesi" ilan etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile HDP Muş Milletvekili Mensur Işık ve beraberindeki heyet, Muş’un Varto ilçesine giderek HDP İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Daha sonra Güven ve beraberindekiler Öcalan'a tecridi protesto etmek için Erzurum Oltu T Tipi Cezaevinde yaşamına son veren Zehra Sağlam'ın Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyünde yaşayan ailesini ziyaret etmek için yola çıktı.

Güven ve beraberindekiler, Abdurrahman Paşa Köprüsü'nde askerler tarafından durduruldu. Askerler, heyete bölgede operasyon olduğu gerekçesiyle Kayalıkale köyüne geçişlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Güven asker barikatının önünde açıklama yaptı.

VALİLİK ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN ETTİ

Valilikten yapılan açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na istinaden Muş'un Varto ilçesi Kayalıkale köyü, çevresi ile kırsalının, 23 Eylül saat 06.00 ile 24 Eylül saat 06.00 tarihleri arasında "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz yeni parti kurma hazırlığında

SONRAKİ HABER

Gazeteci Kibriye Evren'in yargılandığı davada karar bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa