23 Eylül 2019 06:45

Ceren Damar'ı öldüren sanığa eski sevgilisini "tehdit"ten dava açılmış

Ankara'da Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in eski sevgilisini "tehdit" suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet'in eski sevgilisini "tehdit" suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. Hasan İsmail Hikmet hakkında 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

CUMA GÜNÜ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması 27 Eylül Cuma günü görülecek. Bu dava kapsamında ilk kez hakim karşısına çıkacak olan sanık Hasan İsmail Hikmet'in, eski sevgilisini tehdit ettiği gerekçesiyle de hakkında dava açıldığı ve yargılanmasının sürdüğü ortaya çıktı.

DHA'nın haberine göre davanın soruşturma dosyasına giren bilgilere göre; Hikmet, Kıbrıs'ta okurken tanıştığı G.T.'yi ayrıldıktan sonra fotoğraflarını yayımlamakla tehdit etti. G.T. tehditler nedeniyle okulu bırakarak Fransa'da yaşayan ailesinin yanına döndü. G.T tehditlerin sürmesi ve sosyal medya hesaplarından özel fotoğraflarının yayımlanmasının ardından Hikmet hakkında Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi gönderdi. G.T.’nin Eylül 2015 tarihli dilekçesinde, "Hasan İsmail Hikmet adlı şahıs Temmuz ayından beri tehdit ve şantajlarda bulunmaktadır. Kendisinden ayrıldığım için bunları yapmaktadır. Hayatım dayanılmaz ve çekilmez hale gelmiş ve psikolojik sorunlar yaşamaktayım. Hakkında dava açılmasını talep ediyorum" ifadeleri yer aldı.

5 GÜNLÜK ZORLAMA HAPİS CEZASI

Şikayet üzerine Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan Hikmet, suçlamaları kabul etmedi. G.T.’nin sosyal medya hesabından yayınlanan fotoğraflar ve cep telefonundaki tehdit mesajlarını eklediği ikinci şikayeti sonrası Hikmet hakkında 2018 yılında 'tehdit' suçundan dava açıldı. G.T.'nin avukatlarının talebi üzerine soruşturma ve kovuşturma aşamasında tehditlerin sürdüğü gerekçesiyle '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında sanık hakkında koruma tedbiri kararı verildi. Mahkeme, koruma kararına rağmen tehditlerin sürdüğü yönünde yapılan başvuru üzerine Hikmet için 5 günlük zorlama hapis cezası verdi. Ancak bu ceza itiraz üzerine kaldırıldı. Gölbaşı 2'inci Asliye Mahkemesi’ndeki yargılamanın sürdüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taylan Özgür, Beyazıt Meydanı’nda vurulduğu yerde anıldı

SONRAKİ HABER

ABD'de ikinci haftasına giren General Motors grevi sınıfı hareketlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...