23 Eylül 2019 06:04
Son Güncellenme Tarihi: 23 Eylül 2019 14:07

ODTÜ’de ‘Akademik Yıl Açılış Töreni’ne protesto iptali

ODTÜ'de 2019-2020 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni, öğrencilerin Rektör Verşan Kök'ün konuşmasını protesto etmemesi için iptal edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ’de Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi planlanan 2019-2020 Akademik Eğitim Yılı Açılış Töreni'nde, Rektör Verşan Kök'ün protesto edilmemesi için önlemler alındı. Her yıl yapılanan aksine, öğrenciler kimlik kontrolüyle salona alınmak istendi. Fakat açılış töreni “güvenlik” gerekçesiyle iptal edildi. Açılışın töreninin iptal edilmesine öğrenciler tepki gösterdi. Kongre merkezinde “Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” sloganları atan öğrenciler, “Kimse seni sevmiyor” yazılı bir pankart açtı.

Öğrenciler “ODTÜ açılışı burada değil, öğrencilerle birlikte olur” diyerek, fizik bölümü önünde alternatif bir akademik yıl açılışı yaptı. Burada “Yetki sende değil”, “Kavaklık Direnişi 132. gününde” yazılı pankartlar açan öğrenciler, üniversite yönetiminin tutumunu protesto etti. Öğrenciler, müzik dinletisi ve halaylarla alternatif açılış düzenledi.

REKTÖRLÜKTEN İPTAL AÇIKLAMASI

İptale ilişkin ODTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, açılış töreni başlamadan önce yapılan güvenlik kontrolü aşamasında “bir grubun” rutin kontrolden geçmeyi reddettiği, zorla ve gerginlik çıkararak Kültür ve Kongre Merkezine giriş yaptığı ifade edildi. Bu durumla ilgili yapılan incelemeler ve alınan bilgiler sonucunda, salonda bulunan tüm katılımcıların tören süresince güvenliğinin sağlanabilmesi konusunda endişelerin ortaya çıktığı ileri sürülen açıklamada, “Bu durum neticesinde, açılış törenimizin üniversitemizdeki son bir yıl içerisindeki gelişmeleri, başarıları ve devam etmekte olan çalışmaları paylaşmayı planladığımız Kültür ve Kongre Merkezindeki kısmının, tüm mensup ve öğrencilerimizin güvenliği nedeniyle iptal edilme zorunluluğu doğmuştur. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızılay’ın, basına bilgi sızdırıldığı için 10 çalışanı uzaklaştırdığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da İŞKUR önünde geçici iş kuyruğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...