23 Eylül 2019 06:04

Kızılay’ın, basına bilgi sızdırıldığı için 10 çalışanı uzaklaştırdığı iddia edildi

Kızılay’ın, “Basına bilgi sızdırılıyor” diyerek 10 çalışanı uzaklaştırdığı, telefon ve bilgisayarlarına el koyduğu iddia edildi.

Logo: Türk Kızılayı

Paylaş

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’ın geçen günlerde çalışanları toplayarak “Belge sızdıranları bulacağım, araştırıyoruz” dediği iddia edildi. Basına bilgi ve belge sızdırdığı gerekçesiyle de 10 Kızılay çalışanın işten uzaklaştırdığı, telefon ve bilgisayarlarına da el konduğu öne sürüldü.

Birgün’de yer alan iddiaya göre, bazı telefon numaraları ile iletişime geçen personel olup olmadığı da araştırılıyor. Bilgi işlem birimi personeline iki farklı telefon numarası verilerek bu numaralarla görüşme yapılıp yapılmadığı da inceleniyor. Kurum içerisindeki bilgisayarlarda da sıkı denetim yapıldığı ve belge indiren ve dışarıya gönderen personelin olup olmadığı da tespit edilmeye çalışılıyor.

Kızılay yöneticisi işten çıkarılanlarla ilgili “Yapmış olduğunuz haberleri yalanlayamayan Kızılay yönetimi kurum içerisinde köstebek aramaya başlamıştı. Gerçek Kızılaycılardan aldığımız bilgi doğrultusunda Kızılay yönetimi suçsuz 10 kişiyi uzaklaştırmış” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de ‘Akademik Yıl Açılış Töreni’ne protesto iptali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...