İmamoğlu’ndan ‘torpil’ açıklaması: İlk bir cümlesi doğru, sonrası yanlış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, işe alımda torpil iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

22 Eylül 2019 04:59
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve AB Ulaştırma Komiseri Kabine Başkanı Matej Zakonjsek ile Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine katıldı.

Yürüyüş sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Medya A.Ş'ye yapılan iş başvurularıyla ilgili soruya, “Şu ana kadar 6 bine yakın başvuru oldu. 5 bin 900 küsurdu en son. Aralarından 13 arkadaşı göreve davet edeceğiz” diye yanıt verdi.

İBB'ye işe alım konusunda çok sıkı bir denetim yapıldığını kaydeden İmamoğlu, analiz ederek işe uygun insanları tercih etmeye çalışacaklarını ifade etti. İşe alım konusunda ilk duyuruları olduğunu belirten İmamoğlu, işten çıkarmalarla ilgili “İşten çıkarmayla ilgili 3 aşamalı süreç yönetildi. Sadece Medya A.Ş'de değil, diğer iştiraklerimizde de bu uygulamaları yaptık. İhtiyacımız olan insanları alacağız. İhtiyaç tespiti yapıldı, analizler yapılacak” ifadelerini kullandı.

İşe alımda "torpil yapıldığı" iddiasıyla ilgili soruya ise İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

“Parti içinde bir yazışmayı gördüm. Açıkçası, ilk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış. Böyle bir metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili umuyorum il başkanlığımız bir görüşme ya da bir değerlendirme yapacaktır. Bizim için tabii ki referans yazabilir tabii ki herkes referans yazabilir, CHP'de görev alan insanları da yazabilirler, bir belediye başkanını da yazabilirler. Herhangi bir insanı da yazabilir, çünkü günün sonunda referanslar sorgulanacak. Bizim için bir ayrıcalığı yoktur, bunu beyan ettik. Yanlış bir yazışmadır.” (İstanbul/AA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çatıdan düşüp yaralanan 19 yaşındaki Elektrikçi Ahmet Yalçın hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

CHP: Köprü, otoyol ve şehir hastanelerinin bütçeye yükü araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...