22 Eylül 2019 04:29

İBB Meclisi, PERPA’ya yapılması planlanan gökdelen projesini reddetti

İstanbul Okmeydanı’ndaki PERPA arazisi için hazırlanan imar planı İBB Meclisi tarafından reddedildi. Söz konusu araziye gökdelen yapılamayacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Okmeydanı'ndaki PERPA arazisiyle ilgili hazırlanan imar planını Eylül toplantısında oy birliğiyle reddetti. İmar Komisyonu üyeleri, İBB Meclisi’nin aldığı kararla söz konusu araziye gökdelen yapılamayacağını belirtti.

Karaköy Perşembe Pazarı esnafını tek çatı altında toplamak amacıyla 1986 yılında kurulan PERPA Ticaret Merkezinin kuzeybatısında, Çevre Yolu kenarındaki açık otopark olarak kullanılan arazi için bugüne kadar birbirinden farklı imar planları hazırlandı.

Arazi için hazırlanan 40’ar katlı 4 kuleden oluşan ve kamuoyuna açıklanan projenin imar planları, 2016 yılında, İstanbul 7’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Bunun üzerine İBB söz konusu arazi için yeni bir imar planı hazırladı. 2018 yılında hazırlanan imar planları, İBB Planlama Müdürlüğü’nce, 11 Nisan 2018’de Meclise gönderildi. Yeni imar planları, Eylül 2019 toplantısında Meclis’te görüşüldü.

İBB İMAR PLANLARINI UYGUN GÖRMEDİ

İBB Meclisi, 2018’de hazırlanan yeni imar planlarını uygun görmedi. Karar oy birliğiyle alındı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de köpeğine işkence eden kadın gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Neslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...