22 Eylül 2019 02:54

Avcılar'daki kedi evleri hastalıktan kaynaklı ölümler nedeniyle kaldırıldı

İstanbul Avcılar’da belediyenin parklara yerleştirdiği kedi evleri; ilçede hastalık nedeniyle kedi ölümlerinin çoğalması üzerine kaldırıldı.

Görsel temsili olarak kullanılmıştır | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Avcılar'da belediyenin mahallelerdeki parklara 4 yıl önce kediler için yerleştirdiği 3 katlı villa barınaklar, kedi ölümlerinin çoğalması üzerine kaldırılıyor.  Avcılar Belediyesince yapılan açıklamada, “Avcılar ve çevre ilçelerden kedi evlerimize kontrolsüzce hasta kediler bırakılmıştır. Bırakılan bu minik dostlarımızın hastalıklarını diğer kedilere bulaştırması sonucu son iki yıldır kedi evlerimizde ölümler çoğalmıştır. Tüm kedi evleri kaldırılarak yerlerine daha küçük barınma evleri ve su mama kapları konulacaktır” denildi. Kedi evlerinin gönüllü bakıcıları ise,  kedilerin kış öncesi sokağa terk edildiğini öne sürerek karara tepki gösterdi.

KEDİLER EVSİZ KALDI

Ambarlı Meydanı'ndaki kedi evi ve demir kafesi geçen hafta öğle saatlerinde zabıta nezaretinde görevlendirilen ekip tarafından kesilerek götürüldü. Buradaki kedi evinin gönüllü bakıcısı Mustafa Hayta, belediyenin aldığı kararı hemen uygulamasına şaşırdığını söyledi. Hayta, “Bu minik yavrular soğuk kış günü nerede barınacak. Evsiz kalan kediler arasında kısırlaştırılmayanlar ve gebe olanlar da var” dedi.

Merkez Mahallesi'ndeki Öğretmen Hakkı Doğan Parkı'nın köşesindeki kedi evinin ilk günden bu yana gönüllü bakıcısı olan Yıldız Urhan da gününün büyük bölümünü geçirdiği masum hayvanların kış mevsimi öncesi açıkta bırakılması kararına şaşırdığını söyledi. Emekli aylığının önemli bölümünü kedileri doyurmak ve zaman zaman da tedavi etmek için harcayan eski bankacı Urhan, temizliğinden bakımına kadar tüm ihtiyaçları ile ilgilendiği bu kedi evinin kaldırılmasının yanlış olacağını ekledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rektörden Neslican Tay paylaşımı: Dinden faydalansaydı hastalığı düşman görmezdi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacak Hilal Nesin hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...