22 Eylül 2019 02:12

Ürdün’de grev hükümete geri adım attırdı: Sendika ile masaya oturmaya hazırız

Ürdün’de öğretmenlerin ücret artışı talebiyle günlerdir sürdürdüğü grev üzerine hükümet geri adım atarak sendika ile masaya oturmaya hazır olduklarını açıkladı.

Fotoğraf: Dennis Jarvis/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Ürdün’de öğretmenlerin ücret artışı talebiyle başlattığı grev günlerdir kararlılıkla devam ederken; hükümet sendika ile masaya oturmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ürdün haber ajansı PETRA'ya göre, öğretmenlere grevi sonlandırma çağrısı yapan Hükümet Sözcüsü Cumane Guneymat, “Şu aşamada bizi ilgilendiren grevin sonlandırılması ve öğrencilerin okullarına geri dönmesi. Hükümet, Ürdün Öğretmenler Sendikası ile masaya oturmaya hazırdır” dedi.

Hükümetin öğretmenlere ‘cömert’ bir teklifte bulunduğunu ileri süren Guneymat, bu teklifin sendikaya tartışmak istediği her konu hakkında kapı açtığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Eğitim Bakanı Velid el-Maani, perşembe günü yaptığı açıklamada, hükümetin Öğretmenler Sendikasına “yıl başından başlamak üzere öğretmenlerin maaşlarında iyileştirmeye gidilmesini öngören” yeni bir teklifte bulunduğunu dile getirmişti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce öğretmen, maaşlarına zam yapılması talebiyle 5 Eylül'de eylem düzenlemişti. Güvenlik güçleri eyleme göz yaşartıcı gaz ile saldırmıştı.

Bunun ardından öğretmenler, 8 Eylül'de zam talebiyle ülke çapında süresiz greve başlamıştı. Ürdün Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Nasır en-Nevasara da düzenlediği basın toplantısında, maaşlarına artış talepleri yerine getirilene ve 5 Eylül'de düzenlenen eylemde öğretmenlere yapılan müdahalenin sorumluları hesap verene kadar hiçbir öğretmenin derslere girmeyeceğini bildirmişti. (Amman/AA)

ÖNCEKİ HABER

‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’e rekor hapis cezası: 12 yıl 3 ay

SONRAKİ HABER

Harb-İş, Tank Palet'i hülleyle Katar ortaklı BMC’ye devreden kararnameyi açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...