22 Eylül 2019 00:38

Husilerden Suudi Arabistan'a sert uyarı

Husilerin Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi: Saldırıların durdurulmasına yönelik girişimin reddedilmesi durumunda bunun Riyad yönetimi için sonuçları olacak.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların durdurulması yönünde attıkları adımın kabul edilmemesi halinde bunun Riyad yönetimi için olumsuz sonuçları olacağını söyledi.

Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, başkent Sana'da Husilerin egemenlik kurmasının 5. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte “Suudi Arabistan'ın, Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat'ın Suudi Arabistan'a yönelik saldırıların durdurulmasına yönelik girişimini reddetmesi durumunda bunun Riyad yönetimi için sonuçları olacak” dedi.

Husi, kararlı ve herhangi bir yeri vurabilecek imkana sahip olduklarını, askeri yeteneklerinin de günbegün geliştiğini söyledi.

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat, dün yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan topraklarını silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füzelerle hedef almayı durdurduklarını açıklamıştı. (Sana/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kilimli’de kurulmak istenen gemi söküm tesisine karşı panel düzenlendi

SONRAKİ HABER

Sudan'da 3 Haziran katliamıyla ilgili komisyon kurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...