21 Eylül 2019 10:10

Berlin’de düzenlenen konferansta Türkiye’deki demokrasi sorunu tartışıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de çok sayıda aydın ve kurumun katılımıyla düzenlenen "Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayışı" konferansı başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya'da çok sayıda aydın ve kurumun çağrısıya “Demokratik Türkiye için toplumsal sözleşme arayışı" konferansı düzenleniyor.

Başkent Berlin’deki Mecur Otel’de yapılan konferasa yıldır yurt dışında yaşamak zorunda kalan çok sayıda akademisyen, gazeteci ve siyasetçi katıldı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplumu (KCD-E) Eş Başkanı Yüksel Koç ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çankaya’nın Kürtçe ve Türkçe yaptıkları açılış konuşmalarının ardından aralarında gazeteciler Can Dündar, Hayko Bağdat, Ahmet İnsel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eski Eş Başkanı Hatip Dicle ve Federal Parlamento Milletvekili Gökay Akbulut’ın olduğu katılımcılar söz aldı. Konuşmalarda Türkiye’deki sorunlar ve verilecek mücadele konusunda görüşler dile getirildi.

Can Dündar, konuşmasında bir araya gelmenin önemine dikkat çetki ve şunları söyledi:

“Sürekli bir araya gelmeye devam edelim. Türkiye’de yükselen mücadeleye buradan gönüllü olarak destek vermek üzere bir araya geldik. Yakınmanın değil, inşaa etmenin söylemini geliştirmeliyiz. Çünkü bir dönem bitti. Avrupa’dan verilecek destek için internet sitesi olması gerekiyor. Nasıl bir gelecek istediğimizi geliştirmeliyiz.”

Pazar gününe kadar devam edecek konferasta Türkiye’deki demokrasi sorunu değişik boyutlarıyla ele alınacak. (Berlin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

16. İstanbul Bienali: Sermayenin samimiyeti ya da güncel sanatın sözü

SONRAKİ HABER

Kayseri'den kriz manzaraları: Kadınların yükü katlandı, bıçak kemiğe dayandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...