Edirneliler, Dünya Temizlik Günü'nde kent merkezindeki çöpleri topladı

Edirneli yurttaşlar, "Lets Do It" (Haydi yapalım) projesinin Türkiye ayağı kapsamında Dünya Temizlik Günü’nde kent merkezini temizledi.

21 Eylül 2019 07:32
Paylaş

Edirneliler, Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında ellerine geçirdikleri eldivenler ve poşetlerle kent merkezini temizledi.

"Lets Do It" (Haydi yapalım) projesinin Türkiye ayağı kapsamında Dünya Temizlik Günü’nde Edirneli yurttaşlar kent merkezini temizledi. 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen ve 113 ülkede 16 buçuk milyon gönüllüsü bulunan "Lets Do It" temizlik hareketi kapsamında Edirne’nin en işlek caddesi Saraçlar’da bir araya gelen yurttaşlar çöp toplayarak çevre bilincine dikkat çekti.

Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Çöp atılmaz, toplanır" temasıyla, farkındalık yaratmak için toplandıklarını söyleyerek “Edirne’nin daha temiz ve düzenli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda Edirne halkına bir farkındalık yaratmak, bir mesaj vermek için yani çöp atılmaz, toplanır demek için ve dünyamızı eğer korursak gelecek nesillere güzel bir dünya bırakacağımızı göstermek için zaten temiz olan şehrimizi daha da temiz hale getireceğiz. Buradaki esas verilmek istenen mesaj, insanların çöplerini atmama noktasında, aslında toplaması gerektiği mesajıdır. Şehri temizlemek de şehri kirletmemek de hepimizin görevi. Yani önce haklarımız var ama sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” dedi. (Edirne/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İHD, Adana'da Suriyeli mültecilere yönelik saldırılar hakkında rapor hazırladı

SONRAKİ HABER

Basın-İş Sendikası 20. Olağan Genel Kurulu toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...