21 Eylül 2019 06:27

Adalar Demokrasi Meclisi: Kayyumlara karşı demokrasinin yanındayız

Adalar Demokrasi Meclisi, HDP'li belediyelere kayyum atanmasın karşı "ortak ses olma" çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP'li belediyelere atanan kayyumlar karşısında demokrasinin yanında olduklarını söyleyen Adalar Demokrasi Meclisi, "ortak ses olma" çağrısı yaptı.

Adalar Demokrasi Meclisi, 21 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle Büyükada Saat Kulesi Meydan'nda açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da destek verdi. "Kay-yum-yum Kay-yam-yam yok öyle darbe yok öyle yağma" pankartının açıldığı açıklamada, Adalar Demokrasi Meclisi Üyesi Yasemin Ahi basın metnini okudu.

"SUSTURMA VE SİNDİRME DAVALARI"

Ahi, "Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerinin seçilmiş başkanlarının yerine kayyum atanmasına karşı demokrasinin yanındayız. HDP'nin eş başkanları, belediye eş başkanları ve binlerce üyesinin hukuksuzca cezaevinde tutulması, onlarca benzer susturma, sindirme davaları nasıl bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

"SES OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını da hatırlatan Ahi, "Demokrasiye inanan Adalılar olarak bunun karşısındayız” dedi. Haksızlık ve hukuksuzlukların karşılarında olacaklarını sözlerine ekleyen Ahi, "Bu durumların kanıksanmaması için yurttaşlık haklarımızı kullanacağız. Demokrasi, özgürlük ve hukuktan yana herkesi, bir araya gelerek ortak ses olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Süslü Kadınlar" yarın pedal çevirecek

SONRAKİ HABER

Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...