20 Eylül 2019 13:33

Adana’da Suriyelilere dönük linç girişimi gün boyu sürdü

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde istismar iddiası üzerine önceki gün akşam saatlerinde Suriyeli mültecilere yönelen linç girişimi bu akşam da devam etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi’nde 11 yaşında bir çocuğun istismar edildiği iddiası üzerine önceki gün akşam Suriyeli mültecilere yönelen linç girişimi bu akşam da devam etti.

İstismar şüphelisinin yakalanmasına ve Türkiyeli olduğunun Valilik tarafından da açıklanmasına rağmen bu akşam da bölgede mültecilerin iş yerlerine saldırı girişimleri yaşandı. Polis sokak arasında toplananlara müdahale ederken; bölgedeki mültecilerin tedirgin bekleyişi uzun süre devam etti.

Mirza Çelebi Mahallesinde ise Türkiyeliler, saldırıya maruz kalan mültecilere yardımcı oldu.

NE OLDU?

18 Eylül’de 11 yaşındaki bir çocuğun istismara uğradığı ve istismarcının Suriyeli olduğu iddiası üzerine; bölgede yaşayan Suriyelilerin tümünü hedef alan linç girişimi yaşanmıştı. Bugün gözaltına alınıp tutuklanan istismar zanlısının Türkiyeli olduğu ortaya çıkmıştı.

İstismarın Suriyeli bir kişi tarafından yapıldığı söylentisi üzerine dün ve önceki gün de çok sayıda kişi mültecilerin ev ve iş yerlerine yönelik saldırılarda bulunmuş; pek çok iş yerinin camı kırılmış, bazı dükkanlar ateşe verilmişti. Polis, halkı galeyana getirdiği tespit edilen kişileri gözaltına almıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rapper Şehinşah şarkı sözleri nedeniyle gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Erdoğan ABD ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...