20 Eylül 2019 07:13

HDP Kadın Meclisinden anneler için çağrı: Gelin barış siyasetini güçlendirelim

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Diyarbakır’da HDP il binası önünde oturan anneler için iktidara çağrı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Diyarbakır’da HDP il binası önünde oturan anneler için iktidara çağrı yaptı. Anneler arasında ayrımcılığa son vermeye çağıran Taşdemir, “Eğer gerçekten niyetiniz annelerin acılarını sahiplenmek ise gerçekten bu coğrafyada bir kez daha anneler ağlamasın diyorsanız, gelin barış siyasetini güçlendirelim” dedi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, parti genel merkezinde gerçekleşen Kadın Meclisi toplantısının açılış konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin demokratikleşmesinden ve HDP’nin buna öncülük etmesinden iktidarın korktuğunu belirten Taşdemir, “Dış siyasette de bunun yansımalarını görüyoruz. Özellikle hepimizin de bildiği gibi Suriye’nin güvenli bölgesi Rojava’ya yönelik saldırı sinyalleri gelmeye başladı. Bizler biliyoruz ki; kadınların öncülüğünde ciddi demokratik bir yönetim söz konusu. Bu saldırının bir anlamı da oradaki demokratik değerlere, kadın öncülüklü sisteme karşı gösterilen tahammülsüzlüktür” dedi. Her alanda bir hırsızlık talan ve gasbıyla karşı karşıya olduklarını anlatan Taşdemir, “Bunu örtbas etmenin en kolay yolu halkların demokrasi ve özgürlük mücadelesine Kürt karşıtlığı ve düşmanlığı üzerinden saldırmaktır” dedi. Taşdemir, bu politikalara izin vermeyeceklerini söyledi.

‘ANNELERİN ACILARINI KULLANMAYIN’

Diyarbakır’da HDP il binası önündeki eylemlere ilişkin de konuşan Taşdemir iktidara da seslenerek şunları söyledi: “AKP, MHP ve Ergenekon öncülüğünde Diyarbakır binamızın önünde bir oyun oynanıyor. Partimize ilişkin bu saldırı konseptini meşrulaştırmak için oluşturulan algı operasyonuyla karşı karşıyayız. Şarkıcısından türkücüsüne, bakanından milletvekiline, tarikatına kadar herkes partimizin önünü geçit alanına dönüştürmüş bulunmakta. Yıllardır annelere her türlü acıyı reva görenler her nedense bugün annelerin acılarının farkına vardılar. Annelerin acılarını sahipleniyormuş gibi davranıyorlar. Eğer gerçekten niyetiniz annelerin acılarını sahiplenmek ise gerçekten bu coğrafyada bir kez daha anneler ağlamasın diyorsanız, gelin barış siyasetini güçlendirelim. Gelin hiçbir anne ayırt etmeksizin, bir arada onların sorunlarına çözüm bulacağımız mekanizmalar üretelim. Çözüm, partimizin merdivenlerine oturup algı operasyonlarına zemin olmak değildir.

Annelerin acılarının kullanılmak istendiği belirten Taşdemir, “Soruyoruz 700’den fazla çocuk annesi ile birlikte cezaevinde bir gün o cezaevleri önünde oturmayı düşündünüz mü? Taybet annenin cenazesi 7 gün sokakta kaldı, Taybet Ana bir anne değil miydi? Neden bunun için bir girişiminiz olmadı” dedi.

‘EŞ BAŞKANLIĞI SAVUNACAĞIZ’

Belediyeler atanan kayyumların halk iradesinin gasbı olarak tanımlayan Taşdemir, HDP’ye dönük saldırılardan sonuç alamayan iktidarın komplolara başvurduğunu belirtti.

AKP’nin kadınların kazanımlarını hedef aldığını anlatan Taşdemir, “Kadınların eşit temsiliyetini ve eş başkanlığı savunmaya devam edeceğiz. Bu siyaset karşısında mücadelemizi yükselteceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan’dan "İran'a karşı tutum alma" çağrısı

SONRAKİ HABER

H&M’de anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...