20 Eylül 2019 07:07

Suudi Arabistan’dan "İran'a karşı tutum alma" çağrısı

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, uluslararası topluma İran'a karşı "kararlı bir duruş" sergilemeye çağırdı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suudi Arabistan’dan "İran’a karşı kayıtsız kalmama" çağrısı yapıldı.

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bekik ve Haris petrol tesislerinin İran silahlarıyla hedef alınması sadece Suudi Arabistan’a değil, aynı şekilde uluslararası pazarlara enerji arzını hedef alarak dünyaya da bir saldırıdır. Saldırı İran’ın yıkıcı ve saldırgan siyasetinin bir uzantısı" dedi.

Cubeyr, uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye ve İran’a karşı "kararlı bir duruş" sergilemeye çağırdı. Cubeyr, "İran’a karşı kayıtsız kalmak onu daha fazla sabotaj ve düşmanlık eylemi gerçekleştirmeye teşvik edecektir ve bunun da sadece bölge için değil, uluslararası barış ve güvenlik açısından da etkileri olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

RUHANİ’NİN DANIŞMANI: BARIŞ MÜMKÜN

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Danışmanı Hüsameddin Aşina, Suudi Arabistan ile İran arasında kapsamlı bir barışın mümkün olabileceğini savundu.

İran Cumhurbaşkanlığı stratejik araştırmalar merkezi başkanlığı görevini de yürüten Aşina, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “ABD tarafından gerçekleştirilecek her türlü askeri girişim, bölgede topyekün bir savaşla sonuçlanacaktır. Suudiler farklı bir yol seçerse (İran’la) tam kapsamlı barışa sahip olabilirler” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MMO Sanayi Raporu: Yatırımlar çakıldı, kredi talebi düşük

SONRAKİ HABER

HDP Kadın Meclisinden anneler için çağrı: Gelin barış siyasetini güçlendirelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...