20 Eylül 2019 04:29

Özlem Taner ve Hossein Mahmoudi 21 Eylül'de İstanbul'da

Özlem Taner ve Hossein Mahmoudi, yarın Ataköy Yunus Emre Kültür Tiyatro Merkezinde sahne alacak.

Görsel, Özlem Taner ve Hossein Mohmoudi konserinin afişi

Paylaş

Halk Müziği Sanatçısı Özlem Taner ve Hossein Mahmoudi, Ataköy Yunus Emre Kültür Tiyatro Merkezinde sevenleriyle buluşacak. 21 Eylül saat 20.30’da başlayacak konserde sanatçılar, dinleyicilere kültürler arası müzik ziyafeti sunacak.

Nazenin Organizasyonun katkılarıyla gerçekleştirilecek konserin biletlerine Serçeşme Derneği (Şirinevler), Ahali Kahvesi (Kadıköy), Cem Doğan Müzik Merkezinden (Taksim ve Gazi Mahallesi) ulaşılabilir.

ÖZLEM TANER KİMDİR?

Özlem Taner, Anadolu'nun gözü, kulağı olup sesiyle, eğitimiyle türkülere hakkını teslim ediyor. Müzik kariyerine 8 yaşında türkü söyleyerek başlayan Taner, konservatuvar eğitimiyle kariyerini daha ileriye taşıyıp iki albümle taçlandırdı. "Türkmen kızı", "Aşıklar Meclisi" ile sesini uluslararası camiaya duyurdu ve dünya listelerine girdi.

Türkü üstatlarının bir araya gelerek hazırladığı "Kızılbaş" albümünde sesiyle yerini alan Taner, Barak müziğinde çıtayı yukarı çıkaran kadın sanatçıların öncülerinden biri oldu. Devlet ve özel kanallarda müzik programı yaptı. TRT'de yayımlanan "Kadın Aşıklar" programı ile kaybolmaya yüz tutmuş kadın aşık geleneğinin izini sürdü. Ayrıca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan İMC TV'de "Kadınların Dilinden" adlı programı, iki kadın sanatçıyla birlikte ekranlara getirdi.

Bugünlerde müzik yolculuğuna, uzun süredir birlikte sahneyi paylaştığı İranlı Müzisyen Hossein Mahmoudi ile devam ediyor. Mohmoudi, Ortadoğunun geleneksel enstrümanı olan erbanesi ile Taner'in seslendirdiği türkülere renk katıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara yasağının sinyalini verdi: Özel araçlarda da yasaklansın

SONRAKİ HABER

Küresel iklim eylemi | Dünya gençleri ayakta: Kömürü değil, kapitalizmi yakalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...