19 Eylül 2019 14:14

Mızraklı: Kobanê düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız?

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, iktidara tepki göstererek, “Kobanê düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız?" diye sordu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır'da 32’nci gününe giren kayyum eylemlerinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, iktidara tepki göstererek, “Kobanê düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız?​” diye sordu.   

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi üzerinde 32 gündür devam eden kayyum eylemleri, HDP milletvekilleri, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, siyasi parti temsilcileri, belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü yöneticileri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Yerine kayyum atanan DBB Eş Başkanı Adnan Mızraklı eylemde yaptığı konuşmada dün AİHM’de HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın görülen davasına dikkat çekti, “Strasburg’da AİHM’de söyleyecek sözleri olmayan avukatların yerine Almanya’dan avukatlar katıldı. Bunlara karşı da 6 cihan parçası, o salonu onlara dar etti. Bir kere daha tarih önünde nasıl mahkum olacaklarını göreceğiz” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” sözünü hatırlatan Mızraklı, “Hepinizin günahlarını biliyoruz. Hiçbirini de unutmuyoruz. Hesabını bir gün soracağız. Kobanê düşmedi ama siz düşüyorsunuz farkında mısınız? En büyük rehber irademizdir, irademiz ise özgürlüğümüzdür. Konuşmamı Ape Musa’nın sözüyle bitiriyorum. Edî bes e” dedi.

Mızraklı, belediye yönetiminde kaldıkları dönemde yaptıkları işler ile ilgili Cumartesi günü geniş kapsamlı basın toplantısı yapacaklarını ifade etti. 

MIZRAKLI'DAN KAYYUMA: YİNE Mİ PARALAR BUHARLAŞTI?

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanan kayyumun, “bütçe yetersizliği” nedeniyle 141 bir öğrencinin staj başvurularını iptal etmesine tepki gösteren Mızraklı, “Biz ordayken staj için bütçe yeterliydi. Yine mi paralar buharlaşmaya başladı?​” dedi. 

Mızraklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir önceki dönemde kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın yaklaşık 2 milyon TL’ye yaptırdığı “ihtişamlı” odası ve banyosuna atıfta bulunarak, “Birinci kayyımın makam odasındaki mobilyaları satın, o tek başına yeter. Biz ordayken staj için bütçe yeterliydi. Yine mi paralar buharlaşmaya başladı? Çocuklardan ne istiyorsunuz?​” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Ruhani ve Zarif'e vize verdi

SONRAKİ HABER

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Getafe'ye 1-0 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...