19 Eylül 2019 09:38

Ürdünlü öğretmenlerin ücret artışı talebiyle başlattığı grev devam ediyor

Ürdün'de öğretmenlerin hükümetin ücretlere zam talebini kabul etmemesi üzerine 8 Eylül'de başlayan grevi devam ediyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ürdün Öğretmenler Sendikasının çağrısıyla ücretlerine hak edilen yüzde 50 zammın yapılması için greve çıkan öğretmenlerin talebi henüz kabul görmedi. Bakanlar Kurulu, ülke ekonomisi ve bütçe açığını gerekçe göstererek, talebi reddetti.

Hükümetle sendika arasında dün yapılan görüşmeler, geç saatlere kadar devam etti, ancak henüz bir anlaşma sağlanamadı. Görüşmelerin bugün yeniden yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Sendikanın talep ettiği şekilde öğretmenlerin tamamına zam yapılmasını kabul etmeme konusunda ısrarcı olan hükümet, öğretmenlerin performanslarını değerlendirme ve buna göre hak ettikleri artışı yapmayı dayatıyor.

Resmi verilere göre, ülkedeki 3 bin 870 devlet okulunda 1,5 milyon öğrenci eğitim alırken, 80 bin de öğretmen görev yapıyor.

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce öğretmen, maaşlarına zam yapılması talebiyle 5 Eylül'de eylem düzenlemişti. Polisler eylemlere saldırmış bunun üzerine öğretmenler daha sonra 8 Eylül'de zam talebiyle ülke çapında süresiz greve başlamıştı.

Ürdün Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Nasır en-Nevasara da düzenlediği basın toplantısında, maaşlarına artış talepleri yerine getirilene ve 5 Eylül'de düzenlenen gösteride öğretmenlere yapılan müdahalenin sorumluları hesap verene kadar hiçbir öğretmenin derslere girmeyeceğini bildirmişti. 

Ülkede 2011'de kurulan Ürdün Öğretmenler Sendikasının 140 bin üyesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

5 aydır ücretlerini alamayan inşaat işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

KESK İzmir Şubeleri yöneticilere yönelik saldırıları kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...