20 Eylül 2019 02:39
Son Güncellenme Tarihi: 20 Eylül 2019 11:57

Ruhi Su mezarı başında türkü ve şiirlerle anıldı

Halk Müziği ve Devlet Operası'nın önemli sanatçılarından Ruhi Su, ölümünün 34. yılında Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Halk Müziği ve Devlet Operası'nın önemli sanatçılarından ozan Ruhi Su, ölümünün 34. yılında anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine, Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği, Ruhi Su Korosu, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği ile sanatçının dostları ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından, dostları ve öğrencilerinin sanatçının mezarına karanfil bıraktığı etkinlikte, Ruhi Su'nun türküleri ve şiirleri seslendirildi.

Aras Akanaras, “Yaşamı boyunca halkın belleğini tutmaya çalıştı. Derin vicdanı ile onların türkülerini söyledi. Bir arada olmayı savundu. Hiçbir karşılık beklemedi. Toprağın suya duyduğu özlemle özlüyoruz öğretmenimizi” ifadelerini kullandı.

Ruhi Su Korosu üyesi Ayşegül Sağlam ise Ruhi Su'nun Türkiye tarihinin önemli aydınlarından biri olduğunu anlatarak, “Ruhi Su, bu kültürün acısını, talanını, yokluğunu, düğününü, bayramını kısacası insanını o kadar güzel taşıdı ki günümüze, hem de dokusunu bozmadan, zenginleştirerek, çok sesle yaptı bunu. Onun emaneti türkülere acizane ses olabilmek ise benim gibi bir koro üyesi için en büyük gurur kaynağıdır” dedi.

Anma etkinliği, katılımcıların hep birlikte sanatçının mezarı başında fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Anma etkinliklerinin ikincisi 22 Eylül Pazar, saat 20:00’de Şişli Belediyesi, Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ruhi Su Dostlar Korosu’nun, Ruhi Su’nun öğrencilerinden Refik Köksal yönetiminde türküler seslendireceği konsere Cem Erdost İleri, Mercan Erzincan ve Erdal Erzincan da türküleriyle katılacak. Konser katılıma açık ve ücretsiz olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da Meral Güral eşi tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

"Türk Sinemasında Ses ve Görüntü Efekti Üretimi" belgeselleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...