19 Eylül 2019 08:17

TTB: İdlib cihatçıların son kalesi de olsa hastanelere saldırılar durdurulmalı

Türk Tabipleri Birliği, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta hastanelerin hedef alınmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Qasioun News Agency/Wikimedia Commons(CC BY 3.0)

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta, hastanelerin de hedef alındığı ve zarar gördüğü haberlerinin alınması üzerine Dünya Tabipler Birliği ve birçok uluslararası sağlık örgütünün mesajları ile eş zamanlı açıklama yaptı.

TTB'nin bütün savaşlara ve çatışmalara karşı olduğu belirtilen açıklamada, “Emperyalist politikaların ve sömürü ilişkilerinin bir sonucu olarak egemenlerin kar ve hegemonya alanlarını genişletmek, giderek derinleşen krizlerini çözmek ve baskıcı yönetimlerini sürdürebilmek adına savaşlara sarıldıklarını çok iyi biliyoruz. Komşumuz Suriye’de on binlerce insanın ölmesine, sakat kalmasına; milyonlarca insanın evinden barkından uzakta göçmen-mülteci hayatı yaşamasına neden olan savaşın; başlatıcılarını, kışkırtıcılarını ve burada yaşanacak vahşetten siyasal ikbal bekleyenleri unutmadığımızı hatırlatıyoruz” denildi.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SEYİRCİ KALAMAYIZ'

İdilib'in cihatçı çetelerin son kalesi konumunda olduğu ama dünyanın hiçbir bölgesinde hastanelerin bombalanmasına ve sağlık hizmetinin engellenmesine seyirci kalınamayacağı vugulanan açıklamada, hiçbir şeyin insanları tedavi etmek ve yaşatmak için çabalayan sağlık çalışanlarının hayatının tehlikeye atılmasına, sağlık binalarının tahrip edilmesine ve sağlık hizmetinin aksatılmasına gerekçe olamayacağı ifade edildi.

Bu nedenle İdlib’de hastaneleri hedef alan saldırıların ivedilikle durdurulması istenilen açıklamada, “Sağlık hizmetinin aksatılmasına ve sağlık çalışanlarının mağdur edilmesine yol açabilecek her türlü girişimin hiçbir gerekçeyle mazur görülemeyeceğini ifade ediyoruz. Komşumuz Suriye’nin egemenlik haklarına herkes tarafından saygı gösterilmesini ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine huzur içinde dönemlerini sağlayacak barış ikliminin hakim kılınmasını istiyoruz. İdlib’de yaşananlar da bir kez daha göstermektedir ki, 'Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur!' Bu tespiti ve bu gerçekliği hiçbir idari merci ya da mahkeme kararı değiştiremez” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2 kişilik istihdam için 243 engelli birey başvurdu!

SONRAKİ HABER

TRT’deki personel alımı iddiaları Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...