19 Eylül 2019 06:51
Son Güncellenme Tarihi: 19 Eylül 2019 16:44

‘Hurda’ denilen THK uçakları Teknofest'te gösteri uçuşu yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin orman yangınları için ‘hurda’ dediği THK’ye ait uçaklar, Teknofest’te gösteri uçuşu yaptı.

Fotoğraf: Türk Hava Kurumu

Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının uçamaz durumda olduğu ve bu nedenle orman yangını için kullanılamadığı iddiasının ardından, THK filosundaki yangın söndürme uçakları Teknofest'te gösteri uçuşu yaptı.

THK'ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçakları Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (Teknofest) bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaparak denizden 5.5 ton su alıp, pist kenarında belirlenen alana suyu boşaltan yangın söndürme uçağı, gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı.

MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, söz konusu görüntüleri Twitter’dan paylaşarak “Uçamaz denilen, kuşların motoruna yuva yaptığı THK uçağı Teknofest’te yangın söndürme şovu yaptı” diye yazdı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak “Orman yangınında ‘hurda’ olan uçaklar, damadın festivalinde ‘ülkemizin gururu’ oluyor. Bekir Bey’in bu çelişkiyi açıklamasını bekliyoruz” dedi.

TEPKİLER ÜZERİNE UÇAKLAR ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte “Hani uçamaz dediğiniz uçaklar nasıl oluyor da uçuyor” sorusu gündeme geldi. Bu sorudan rahatsız olan kesimler, apar topar THK'ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarını Teknofest’ten çıkardı. Festival 22 Eylül’e kadar devam edecekti. Bu uçaklar da festivalin bitimine kadar sergilenecekti. THK’nin Teknofest’te bulunan standı duruyor ancak yangın söndürme uçakları gelen tepkiler üzerine Ankara’ya uçuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi'nde yemeklere sessiz sedasız zam

SONRAKİ HABER

Ankara'da Fadime Tekin'i bıçaklayan eski eşi aftan yararlanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...