19 Eylül 2019 07:04

Ege Üniversitesi'nde yemeklere sessiz sedasız zam

Yemek fiyatları en pahalı üniversitelerden Ege Üniversitesinde yemeğe yine zam yapıldı. Zamla birlikte 3 TL olan yemek fiyatları 3,50 TL'ye yükseldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege Üniversitesi'nde yeni dönem yemekhane öğün fiyatları zamlandı. Zamla birlikte 3 TL olan yemek fiyatları 3,50 TL'ye yükseldi. Son yıllarda devlet üniversiteleri arasında yemekhane fiyatıyla ilk sıralarda yer alan Ege Üniversitesi yeni döneme zamla başlayan bir kaç üniversite gibi zam yapmaktan geri durmadı. Üniversitenin resmi sitesinde buna dair açıklama yapılmazken, öğrencilerin yemek seçmek için yemekhane rezervasyon sistemine girdiğinde gerçekleşen zamla karşılaştığı görüldü.

Ege Üniversitesi, yemekhanenin niteliği ve zamlar konusunda da daha önce öğrencilerin tepkileriyle karşılaşmış öğrenciler yemekhane boykotlarına kadar ulaşan büyük tepkilerle bir araya gelmişti. Geçen sene yemekhanede verilen öğünlerde yemeklerin miktar olarak azaldığını ve doymadıklarını söyleyen Ege Üniversitesi öğrencileri tepkilerini rektörlüğe iletmiş ve yemek miktarları o hafta eski halini alabilmişti.

Geçen sene de ege üniversitesi öğrenci köyünde, koşulların iyileştirilmemesine rağmen çamaşırhane, yemekhane ve köyün oda fiyatlarına zam yapılmıştı. Öğrenciler yurdun içerisini ve buna rağmen yapılan zammı karşılaştıran fotoğraflar, videolar paylaşarak sosyal medyada bir etiket üzerinden tepki vermişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

‘Hurda’ denilen THK uçakları Teknofest'te gösteri uçuşu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...