19 Eylül 2019 01:18
Son Güncellenme Tarihi: 19 Eylül 2019 08:08

Bilecik'te kılavuz tren tünelde raydan çıktı, 2 makinist yaşamını yitirdi

Tünel içinde raydan çıkarak duvara çarpan trendeki iki makinist yaşamını yitirdi. BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, demiryollarındaki liyakatsiz atamalara ve ihmallere dikkat çekti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bilecik'te kılavuz trenin raydan çıkması sonucunda iki makinist yaşamını yitirdi. Kazanın nasıl olduğuna ilişkin incelemeler sürerken Evrensel'e konuşan BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, devletin demiryollarındaki liyakatsiz atamaları, ihmalleri ve özelleştirme sürecinden sonra tren kazalarının arttığına dikkat çekti.

Ankara'dan yola çıkıp Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını kontrol amacıyla ilerleyen tekli kompartıman, Bilecik merkeze bağlı Ahmetpınar köyü sınırları içindeki tünelde raydan çıkarak duvara çarptı. Kılavuz trendeki Recep Tunaboylu ve Sedat Yurtseven adlı makinistler hayatını kaybetti.

TCDD Genel Müdür Vekili Ali İhsan Uygun kazanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Eskişehir- Alifuatpaşa - Eskişehir hattında yol kontrolü yapan 68059 nolu elektrikli kılavuz lokomotif dönüş yolunda  (Alifuatpaşa-Eskişehir) Km. 216+145’de, saat 06.08’de Ahmetpınar Köyü mevkiindeki tünelin girişinde deray etmiştir (raydan çıkma)” dedi. Kazanın ardından yolun trafiğe kapatıldığını hatırlatan Uygun, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

"TASFİYE, LİYAKATSIZ ATAMALAR VE İHMALLER, KAZALARI ARTTIRDI"

Gazetemize konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, henüz kazanın nasıl gerçekleştiği hakkında bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Sendikanın Eskişehir Şubesinin kaza yerine gittiğini bildiren Bektaş, son yıllarda artan demiryolu kazalarına değinerek, "2000'li yılların başından bu yana Pamukova, Kütahya, Çorlu ve Ankara gibi birçok kaza oldu. Demiryollarının uzun süredir ihmal edilmişliği ve AKP'nin iktidara gelmesinin ardından bu ihmalin derinleştiğini biliyoruz. Yeniden yapılandırma adı altında bazı kuruluşların tasfiye edilmesi, demiryollarının özelleştirilme süreci ve siyasi müdahalelerle liyakatsiz atamaların artması bu kazaların artmasına neden oldu" dedi.

Her kazayla ilgili düşüncelerini söylediklerini alınması gereken önlemleri vurguladıklarını belirten Bektaş, sorunun aslolalarak hükümet sorunu olduğunu belirterek "Hükümetin bu konuda bir müdahalesi olmadan kurumun yapabileceği çok bir şey yok. Fakat, bitmeyen bir demiryolunu seçimlerden önce açtıran, 'Sinyalizasyon olmasa da olur' diyen Ulaştırma Bakanının olduğu bir hükümetten ne beklenebilir ki?​” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Bolton gibi insanlar Irak'a girmek istedi ve bataklığa saplandılar

SONRAKİ HABER

İstanbul'da cuma günü sağanak bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...