18 Eylül 2019 13:38

İpekyolu Belediyesi çalışanları için "İşçi Emekçi Hakları Semineri" düzenlendi

Van’a bağlı İpekyolu Belediyesinde emekçilere "İşçi Emekçi Hakları" başlıklı seminer verildi. Seminerde konuşan Dr. Murat Özveri, Türkiye’de iş hukukunun açık bir biçimde çiğnendiğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Van’a bağlı İpekyolu Belediyesi’nde çalışan emekçilere, iş ve emekçilerin temel hakları, sendikal hak ve sendikal örgütlenme, iş akdinin feshi sonrası izlenmesi gereken yasal ve hukuki süreç hakkında bilgi vermek amacıyla Belediye Konferans Salonunda ‘İşçi Emekçi Hakları" semineri düzenlendi. Seminere Dr. Murat Özveri ve Avukat Mustafa Özoral konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde ilk olarak söz alan Dr. Murat Özveri, Türkiye’de iş hukukunun burjuva sermayesi ve işverenler tarafından çıkarlarını meşrulaştırmak için kullanıldığını ifade etti. “Türkiye’de günlük hayat günlük çıkarlara kurban ediliyor” diyerek sözlerini sürdüren Özveri "Bu döngünün devamını sağlamak için kurgulanan bir durum söz konusu. Pratiği ve teorisi de böyledir. İş hukukunun konusu işçidir. İş ve işçinin korunmasıdır. Bu durumu iş hukuku ile ilgili herhangi bir kitabın giriş kısmına baktığınızda hemen hemen herkesin kabul ettiği bir gerçek olduğunu görüyoruz. İş hukuku bir dergi hukuku değildir. Örneğin işverenin avukatı olsanız bile iş hukukun temel ilkelerine ve ‘meslek etiğine uygun bir avukat pratiği yaşayacağım’ diyorsanız iş hukukunun tüm doğrularıyla, işçiyi koruyacak şekilde yorumlamak zorundasınız.’’ diye konuştu.

Düzenlenen seminerin ardından Dr. Murat Özveri ve Av. Mustafa Özoral’a İpekyolu Belediyesi tarafından teşekkür plaketi sunuldu. (Van/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Erişim Çağrı Merkezi’nde sendikal örgütlenme engellenmek isteniyor

SONRAKİ HABER

Antalya'da engelli ve otizmli gencin okulda şiddete maruz kaldığı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa